Los Prosperita Open: Nasazený Pavlásek narazí na krajana, český souboj čeká i Koláře

- Jan Vojkůvka

Podobně jako turnaj WTA v Praze, tak los challengeru v Ostravě, kde se koná patnáctý ročník Prosperita Open, nebyl pro domácí zástupce příliš přívětivý. Hned dva zápasy proti sobě svedl tuzemské hráče a nijak snadný los nemají ani další tři domácí hráči. Zároveň ale má český tenis jistotu jednoho čtvrtfinálového místa.

Sedmý nasazený Adam Pavlásek si v úvodním kole zahraje proti Markovi Gengelovi, který v Ostravě startuje na divokou kartu. Pavlásek, jenž se jako jediný Čech vešel mezi nasazené, bude v duelu plnit roli výrazného favorita.

V osmifinále se vítěz tohoto střetnutí utká s lepším z dvojice Zdeněk Kolář a Dominik Kellovský. I tento duel má jednoznačného favorita v Kolářovi, přičemž jeho soupeř, stejně jako u Pavláska, startuje díky divoké kartě.

Relativně schůdný los má Lukáš Rosol, který narazí v úvodním kole na Nina Serdarušiče. Rosol ovšem nemůže svého soka nijak podceňovat, mladý Chorvat totiž letos vyhrál už 29 zápasů na antuce. Ve druhém kole by pak český tenista mohl narazit na nasazenou jedničku Rubena Bemelmanse.

Náročné to naopak budou mít Matěj Vocel a Patrik Rikl, kteří startují na základě divokých karet. Vocela čeká v prvním kole Francouz Antoine Hoang a Rikla favorizovaný Ital Lorenzo Guistino.

Kompletní los Prosperita Open si můžete prohlédnout zde.