Po Fed Cupu turnajová trofej! Plíšková ve Stuttgartu slaví jubilejní desátý titul

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková dotáhla svou pouť turnajem v německém Stuttgartu až ke šťastnému konci! Česká tenistka zvládla dramatický dvouhodinový souboj s Američankou CoCo Vandewegheovou a po výhře 7:6(2), 6:4 zaokrouhlila počet svých titulů na okruhu WTA na 10!

Německý Stuttgart se letos ukázal být Karolíně Plíškové zaslíbený. Minulou neděli slavila postup do finále společně s fedcupovým týmem a o pouhý týden později dokázala na místní antuce vybojovat první titul od loňského července, kdy triumfovala na trávě v Eastbourne.

Finále ani zdaleka nepřipomínalo semifinálovou jízdu, v níž Plíšková přejela Anett Kontaveitovou, ale náročností se spíše podobalo čtvrtfinále s Jelenou Ostapenkovou.

České tenistce se nepodařilo vstoupit do zápasu vůbec dobře a hned v úvodním gemu přišla o podání. Rychle ho sice získala zpátky a ve čtvrté hře Američanku rebrejkla, ale už první minuty utkání naznačily, že žádná snadná práce na Plíškovou nečeká. V důležitých chvílích ale držel Karolínu servis, dokázala si pomoci hned 11 esy a první set nakonec dovedla do tiebreaku, který vyhrála hladce 7:2.

Druhá sada byla přeci jen z pohledu Plíškové o poznání lepší a Američanka se dostávala stále více pod tlak při vlastním podání. Česká hráčka od stavu 1:2 vyhrála čtyři gemy v řadě, přičemž od páté hry se tahala se soupeřkou přes shody, a mohla podávat na vítězství.

První pokus Plíškové ještě nevyšel a Vandewegheová vykřesala jiskřičku naděje po rebrejku v osmé hře a následném uhájení svého podání. Za stavu 5:4 ale Plíšková už nezaváhala, prokousala se k prvnímu mečbolu, který zvládla proměnit.

Pro Karolínu Plíškovou je trofej ve Stuttgartu její desátou v kariéře a první po téměř deseti měsících čekání. Na tradičním turnaji se navíc stala vůbec první českou šampionkou v historii a zakončila svou německou misi tím nejlepším možným způsobem.

Česká tenistka si vítězstvím ve Stuttgartu pojistila aktuální šesté místo ve světovém žebříčku a nyní ji čeká cesta na domácí J&T Banka Prague Open, kde se v prvním kole utká se svou sestrou Kristýnou.