Řecký hrdina Tsitsipas se chystá na Nadala! Už od dětství to byl můj sen, říká

- Jan Havlovic

Řecký tenis slaví na právě probíhajícím turnaji v Barceloně obrovský úspěch! Stefano Tsitsipas se stal totiž prvním řeckým tenistou, který po dlouhých 45 letech prošel na profesionální úrovni ATP do finále. Devatenáctiletý talent má nyní před sebou velkou výzvu – souboj s Rafaelem Nadalem! „O tom jsme snil již od dětství,“ říká natěšený Tsitsipas.

Zřejmě průlomový turnaj své kariéry prožívá teprve devatenáctiletý Stefano Tsitsipas. Talentovaný Řek zatím na podniku v Barceloně neztratil ani set a postoupil do svého premiérového finále. Stal se tak prvním řeckým tenistou po dlouhých 45 letech, kterému se tento počin povedl.

Nyní by chtěl rozjetý Tsitsipas premiérový titul. V cestě ale stojí nejtěžší možný soupeř – antukový král Rafael Nadal! „Budu stoprocentně soustředěný, ale chci si to také užít,“ říká řecký talent.

„Pokusím se hrát agresivně a předvést svůj tenis,“ cituje Tsitsipase server tennisworldusa.org. „Už to dětství to byl můj sen zahrát si proti Rafovi,“ dodává devatenáctiletý tenista.

Tsitsipas bere finálový duel proti světové jedničce také jako dobrou zkoušku jeho formy. „Duel s Rafou je pro mě tou největší školou. Bude neskutečné se s ním potkat na kurtu, bude to jeden z nejlepších dnů mého života,“ přiznává aktuálně 63. hráč světového žebříčku, který má již nyní jistotu, že se posune minimálně na 44. místo v rankingu ATP.

Start finálového duelu antukového podniku v Barceloně je naplánován v 16:00.