Ne, já ne! bránila se po losu Strýcová. Odpustí jí sestry Plíškovy?

- Jakub Slunečko

To, čeho se obě sestry Plíškovy dlouho obávaly, teď nastalo. Po pěti letech se slavná tenisová dvojčata postaví na kurtu proti sobě – a rovnou doma v Praze na J&T Banka Prague Open! Pikantnější je celá záležitost navíc ještě tím, že sestry na sebe nalosovala Barbora Strýcová. „Nemusíme jim říkat, že jsem to bylo zrovna já, ne?“ skrývala si hlavu do dlaní Strýcová.

„Číslo 16, Kristýna Plíšková!“ zaznělo z mikrofonu. Strýcová se polekaně podívala za sebe na obrazovku a hned jí došlo, co „způsobila“. Dlouho byl los turnajů WTA k oběma sestrám Plíškovým příznivý, ale nakonec právě v Praze vytáhla Strýcová nasazenou jedničku Karolínu Plíškovou na turnajovou šestnáctku Kristýnu Plíškovou.

„To ne, já to nebyla!“ schovávala se Strýcová za stolem s očíslovanými žetony. „Už předem se jim omlouvám. Doufám, že mi to obě odpustí. Nemusíme jim říkat, že jsem to byla zrovna já, ne?“ smála se pak.  

Za všechno prý vlastně trochu může i Strýcové trenér David Kotyza, který tenhle těžko uvěřitelný los přivolal. „Je hrozně vtipné, že jsem s trenérem seděla před chvílí na obědě a on povídá: Já si myslím, že vylosuješ Kristýnu s Karolínou,“ vyprávěla Strýcová.

Obě sestry Plíškovy spolu hrály v dospělém tenise už devět vzájemných soubojů (Karolína vede 5:4), drtivou většinu z nich ale už dávno na turnajích ITF. Poslední vzájemné utkání v roce 2013 na trávě v Eastbourne vyhrála ve třech setech Kristýna Plíšková. A další, určitě nejostřeji sledovaný, přijde právě teď před domácím publikem v Praze na J&T Banka Prague Open.

„Losovala jsem podruhé v životě, poprvé to bylo v Birminghamu a tam jsem nalosovala Lucce Šafářové Kerberovou. Takže už se do toho asi nebudu pouštět,“ posteskla si pak se smíchem Strýcová.

Tím ale její um na třaskavé losy neskončil. Proti sobě totiž poslala třeba i australské fedcupové spoluhráčky Dariu Gavrilovovou a Samanthu Stosurovou. Vše pak dokončila Kateřina Siniaková, která u losu taktéž asistovala. Ta zase nalosovala český souboj Petra Kvitová – Tereza Smitková.

Sama „hříšnice“ Strýcová si do prvního kola nalosovala nepříjemnou Italku Camilu Giorgiovou, Siniaková se utká s Němkou Andreou Petkovicovou. Další Češka Markéta Vondroušová se utká s obhájkyní titulu Monou Barthelovou. Denisa Allertová zase narazí na jednu z kvalifikantek.