Los J&T Banka Prague Open: Praha uvidí bitvu sester Plíškových, Kvitovou čeká české derby

- Jan Vojkůvka

Souboj Karolíny a Kristýny Plíškových nebo střetnutí Petry Kvitové s Terezou Smitkovou. Největší český turnaj J&T Banka Prague Open se v sobotu dočkal rozlosování hlavní soutěže, která domácím hráčkám nic nedaruje hned od prvního kola.

Podesáté během svých kariér se proti sobě budou muset postavit sestry Plíškovy. Nekompromisní los pražského turnaje je svedl do stejné dvojice hned v prvním kole a Karolína, která bude potvrzovat roli favoritky, se s Kristýnou utká po dlouhých pěti letech.

Naposledy ke střetnutí sester došlo v roce 2013 v Eastbourne, kde tehdy vyhrála Kristýna v kvalifikaci na travnatý turnaj WTA ve třech setech. Pro obě se tak naplnila jejich noční můra, o níž hovořily v nedávném interview v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky.

Neméně zajímavé bude i druhé české derby, které bylo v sobotu nalosováno. Druhá nasazená Petra Kvitová se pokusí o první antukovou výhru na turnaji WTA v této sezoně proti Tereze Smitkové, bývalé 57. hráčce světa, jež v současnosti je až ve třeti světové stovce.

Kvitová doposud v obou vzájemných zápasech Smitkovou porazila a velkou favoritkou bude i na pražské antuce, kde má šanci přerušit šňůru tří turnajových porážek v řadě.

Ani další los nebyl k českým hráčkám úplně přívětivý. Markétu Vondroušovou čeká nevyzpytatelná Mona Barthelová z Německa, a na Barboru Strýcovou souboj s talentovanou Italkou Camilou Giorgiovou.

Snadné to nebude mít ani osmá nasazená Kateřina Siniaková, jež se střetne s Němkou Andreou Petkovicovou. To Denisa Allertová se svou soupeřku teprve dozví, vzejde totiž z kvalifikace.

Kompletní los 1. kola si můžete prohlédnout zde.


Galerie