Kližan před soubojem s Nadalem: Nikdo není neporazitelný!

- Filip Lefenda

V Barceloně už má za sebou pět vyhraných zápasů. Martin Kližan se z pozice kvalifikanta postaral o senzaci, když ve druhém kole poslal z turnaje domů Novaka Djokoviče. Teď se Slovák postaví další velké výzvě.

V osmifinále si Kližan poradil ve dvou setech s Felicianem Lópezem. Nyní čeká slovenského tenistu z druhé světové stovky další Španěl – ten vůbec nejlepší. Ve čtvrtfinále totiž bývalá juniorská jednička narazí na Rafaela Nadala.

Vítěz posledního turnaje v Monte Carlu letos neztratil na antuce ani set a zdá se, že by si rád titul odvezl i z Barcelony. „Vypadá to, že je opravdu ve skvělé formě. Ale je to také jen člověk, nikdo není neporazitelný,“ říká před měřením sil s šestnáctinásobným grandslamovým šampionem Kližan.

Ten se na zápas ohromně těší. „Je to legenda. Výhra, nebo prohra? Už jen zahrát si s ním ve čtvrtfinále je obrovská čest,“ vysekl Slovák poklonu světové jedničce, kterou už jednou v kariéře dokázal porazit. Stalo se tak v posledním vzájemném utkání před čtyřmi lety na podniku v Pekingu, tehdejší čtvrtfinále se však hrálo na tvrdém povrchu.

Na antuce budou karty rozdány zcela jasně, Kližan ale nehodlá prodat svou kůži lacino. „Dostal jsem se sem až z kvalifikace, odehrál jsem už několik těžkých utkání. V prvním kole jsem hrál skoro tři hodiny, naštěstí v posledním zápase jsem na kurtu nepobyl příliš dlouho, a tak mohu odpočívat a připravit se dobře na zápas s Nadalem,“ komentoval slovenský tenista svou pouť barcelonskou pětistovkou.

Duel dvou levorukých hráčů je na programu v pátek po konci zápasu mezi Carreňo Bustou a Dimitrovem. Začít by mohl přibližně v 15:30 hodin.