WTA

Odplata jak vyšitá. Kvitová dostala od Kerberové lekci

- Radek Štohl

Petra Kvitová ve Stuttgartu vypadla v úvodním kole. Osmadvacetiletá hráčka v zápase o osmifinále nestačila na domácí Angelique Kerberovou, se kterou jednoznačně prohrála 3:6, 2:6. Němka jí tak oplatila prohru ze semifinále Fed Cupu.

Tenistky proti sobě nastoupily podruhé během čtyř dnů. Obě měly v paměti ještě nedělní zápas, ve kterém Kvitová vyhrála dvakrát 6:2 a poslala tak Českou republiku do finále Fed Cupu. Středeční duel měl ale úplně opačný scénář.

Úvodních šest her zápasu bylo v režii tenistek na podání, ani jedna z nich nedovolila soupeřce pouhý brejkbol. To se ale změnilo v sedmém gemu, ve kterém Kvitová nabídla Kerberové stav 15:40 a domácí hráčka ho okamžitě využila. Bývalá světová jednička hned poté potvrdila brejk bez problémů, aby v další hře získala druhý servis protihráčky v utkání.

Druhá sada nabídla pro českého fanouška trochu více naděje. Kvitová se v prvním a třetím gemu dostala celkem ke třem brejkbolovým příležitostem, ani jednu šanci ale nevyužila. A tak brzy přišel trest, když německá hráčka vybojovala třetí brejk v utkání a opětovně po jediném ztraceném fiftýnu.

Česká tenistka se pokoušela s nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale nebylo to nic platné, v další hře se dostala maximálně na shodu. Naopak Kerberová za stavu 5:2 na returnu dokázala zužitkovat třetí mečbol a postoupit tak do osmifinále.

Vítězka utkání se v dalším kole utká s Anett Kontaveitovou, která v předcházejícím klání porazila Kristinu Mladenovicovou po téměř třech a čtvrt hodinách 5:7, 7:6(3), 7:6(5). Estonka ve druhé sadě musela při vlastním podání odvracet dva mečboly.

Porsche Tennis Grand Prix, Stuttgart (ženy, GER, 740 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
PETRA KVITOVÁ (10.) [8] – Angelique Kerberová (GER, 12.)  3:6, 2:6