WTA

Podmínky jsou pro mě jako stvořené, libuje si Plíšková

- Radek Štohl

Pro Karolínu Plíškovou to byl snadný vstup. Na turnaji v německém Stuttgartu, kde se o víkendu konalo semifinále Fed Cupu, v úvodním kole smetla Kiki Bertensovou, kterou za necelou hodinu porazila dvakrát 6:2 Po snadné výhře tak měla velký důvod k radosti. „Cítila jsem se opravdu skvěle," pochvalovala si šestadvacetiletá tenistka.

Ačkoliv je Plíšková v současnosti šestou nejlepší hráčkou světa, tak přesto na kvalitně obsazeném turnaji ve Stuttgartu plní roli páté nasazené tenistky, kvůli čemuž na rozdíl od Halepové, Muguruzaové, Svitolinové a Ostapenkové musela startovat hned v úvodním kole. Svoji úloha však zvládla na výbornou.

„Jsem tu již týden, takže celý stadion znám velice dobře," připomněla Plíšková pro oficiální stránky WTA skutečnost, že uplynulé dny s českými spoluhráčkami úspěšně bojovala o finálovou účast ženské týmové soutěže. „Kiki ale umí hrát o dost lépe, než předvedla zde proti mě," připustila vzápětí a pokračovala.

„Je tu nejrychlejší kurt, na kterém jsem kdy hrála. Ve skutečnosti se to moc nechová jako tradiční venkovní antukové kurty. Podmínky jsou tedy pro mě jako stvořené," neskrývá radost hráčka, která ve Stuttgartu dvakrát dokráčela do čtvrtfinále.

O vyrovnání německého maxima bude Karolína Plíšková usilovat proti Veronice Kudermetové, ruské kvalifikantce, jež ve středečním zápase šokovala výhrou nad Carlou Suárezovou Navarrovou. Klíčem k úspěchu by opětovně měla být podpora kvalitního podání.

„Servis je moji největší oporou. Pokud pracuje, tak ja má, tak je pro mě vše mnohem jednodušší. Odehrála jsem však také zápasy, ve kterých se mi na podání nedařilo a stejně jsem uspěla. Samozřejmě je lepší, když si můžu v průběhu vypomoci několika esy," zakončila Plíšková, která v utkání proti Bertensové odvrátila všechny tři brejkboly.