Dobré zprávy pro Djokoviče! Bolest v lokti už necítím, ulevilo se Srbovi

- Jan Havlovc

Zdá se, že z nejhoršího je Novak Djokovič již venku! Po vleklých zdravotních problémech se světová dvanáctka dostává znovu do formy. Bývalou světovou jedničku už navíc nelimituje bolavý pravý loket. „V Monte Carlu jsem žádné bolesti,“ ulevilo se Djokovičovi.

V minulém týdnu dorazil Djokovič do Monaka se staronovým členem svého týmu – Mariánem Vajdou. Pod vedením uznávaného slovenského kouče dokázal Srb dojít v Monte Carlu až do čtvrtfinále a jeho výkony značí známku vzestupné tendence.

Samotného Djokoviče těší především to, že jej již netrápí bolavý pravý loket, kvůli kterému musel vynechat podstatnou část loňské sezony. „Poprvé za dlouhou dobu jsem hrál bez jakékoliv bolesti v pravém lokti,“ těší bývalou světovou jedničku.

„Je to pro mě pozitivní zpráva, ale musím zůstat při svých očekáváních skromný,“ uvědomuje si Djokovič. „Stále ještě nejsem na výkonnostní úrovni, na jaké bych chtěl být,“ dodává závěrem třicetiletý Srb.

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz nyní pokračuje v přípravě na antukové Rolland Garros. Po Monte Carlu se přesunul do Barcelony, kde se na místním antukovém turnaji představí teprve podruhé ve své kariéře. Djokovič zde naposledy startoval v roce 2006, tehdy vypadl v prvním kole.