Köchin Kvitová. Češka si vyzkoušela uvařit tradiční stuttgartskou specialitu

- Jan Havlovic

Hlavní hvězdou uplynulého víkendu byla bezesporu Petra Kvitová, která dvěma body posunula český tým do finále Fed Cupu. V pondělí si česká hrdinka vyzkoušela zcela odlišnou činnost – vaření! Osmadvacetiletá tenistka si zpestřila čas před hráčskou párty v kuchyni při vaření tradiční stuttgartské speciality.

Pořadatelé jednotlivých turnajů se vždy snaží vymyslet pro své tenisové hvězdy vskutku originální program. To pocítila na vlastní kůži nyní také Petra Kvitová, která si před vstupem do prestižního podniku Porsche Tennis Grand Prix vyzkoušela vaření tradiční stuttgartské speciality.

Ještě v neděli bojovala Petra Kvitová na místní antuce, o den později si zpestřila denní program v kuchyni. Dvojnásobná wimbledonská šampionka si vyzkoušela uvařit švábské plněné taštičky – místní specialitu.

Kvitová měla k ruce zkušené kuchaře, kteří tenistce při přípravě pokrmu asistovali. Češka hýřila úsměvy, z čehož lze usuzovat, že se jídlo povedlo na jedničku. Pevně věříme, že se světové desítce bude podobně dařit i při prestižním turnaji ve Stuttgartu.