Motivace na domácí finále. Hráčky budou mít podíl ze zisku

- Jakub Slunečko

(STUTTGART, od našeho zpravodaje) Češky splnily těžký úkol, přešly přes Německo a můžou se těšit na domácí finále Fed Cupu proti Spojeným státům. Amerika vyšle v každém případě dost kvalitní sestavu. Podle Miroslava Černoška, majitele pořádající agentury Česká sportovní, by mohly přijet i sestry Williamsovy. Černošek také řekl, že se rozhodl motivovat české tenistky podílem na zisku z domácího finále.

Velký zápas o šestý český titul za posledních osm let proběhne tradičně v pražské O2 aréně 10.–11. listopadu. „Tým má na to vyhrát. Amerika jako soupeř je silný pojem i z ekonomického hlediska,“ řekl Miroslav Černošek. Jeho agentura bude finále opět marketingově zastřešovat.

„Nedá se vyloučit, že přijede některá ze sester Williamsových. Je to asi otázka výkonnosti, ale byl bych rád. Jsem přesvědčený, že Petra s Kájou za pomoci Báry jsou schopné porazit jakýkoliv tým,“ řekl ve Stuttgartu Černošek českým novinářům.

Češky na německé antuce vyřídily lehce favorizované Němky přesvědčivě 4:1 na zápasy. Nadchla hlavně Petra Kvitová, která porazila ve dvou setech Görgesovou i Kerberovou a ztratila jen devět gemů. „Petra potvrzuje, že když hraje výborně, tak je nejlepší hráčka na světě,“ řekl Černošek, který Kvitovou zastupuje od jejích 15 let.

Světová desítka je opět ve skvělé formě a letos vyhrála všechny čtyři fedcupové zápasy, čímž se o domácí finále obrovsky zasloužila. „Petra je ve Fed Cupu výborná, má skvělou motivaci,“ ocenil majitel České sportovní. A byl rád, že účast pětinásobné fedcupové šampionky při listopadovém zápase proti USA je téměř jistá.

O další domácí finále měl Černošek se svou agenturou enormní zájem. Možná i z toho důvodu, že budoucnost Fed Cup je momentálně dost nejistá a pražské finále by mohlo být na dlouhou dobu i poslední.

Černošek proto před semifinále s Německem odletěl na americké tenisové turnaje, kde české tenistky přesvědčil. Holky jsem seznámil s ekonomickou stránkou věci a řekl jsem jim, že budou součástí případného zisku při finále. Nebudu úplně otevřený, ale řekl jsem si podíl, jaký z toho můžou mít,“ poodhalil Černošek.