Šafářová se musela odhlásit z J&T Banka Prague Open. Divoká karta pro další Češku

- Jakub Slunečko

Největší český tenisový turnaj J&T Banka Prague Open začíná už za týden 30. dubna. Do Prahy přijedou ve vynikající formě hrající Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou, které o víkendu zařídily postup do finále Fed Cupu. Pořadatelé oznámili, že divokou kartu dostane bývalá fedcupová reprezentantka Tereza Smitková. Naopak odhlásit se musela vítězka z roku 2016 Lucie Šafářová.

Šafářová byla původně na seznamu přihlášených, problémy s imunitou ale 31letou tenistku do zápasů ani po dvou měsících nepustí. „Lucka zkusila začít trénovat, ale musela zase přestat,“ řekla novinářům ředitelka turnaje J&T Banka Prague Open Petra Černošková.

Naopak do hlavní soutěže se dostala další Češka. Divokou kartu totiž od pořadatelů dostala Tereza Smitková. Bývalá 57. hráčka světa reprezentovala v roce 2015 úspěšně ve Fed Cupu, dnes se třiadvacetiletá tenistka pohybuje až na 230. místě žebříčku. Další divokou kartu dostane jedna ze slovenských tenistek.

Smitková bude sedmou českou hráčkou v hlavní soutěži, další budou bojovat v kvalifikaci. Celému startovnímu poli vévodí hvězdy Karolína Plíšková a Petra Kvitová. Ty o víkendu zařídily v Německu postup českého týmu do finále Fed Cupu.

Hlavně forma Kvitové je ohromující – proti Görgesové a Kerberové ztratila ve dvou zápasech jen devět gemů. „Petra hrála famozně, Karolína v sobotu taky, holky mají formu a diváci se mají na co těšit,“ řekla ředitelka turnaje Černošková.

Tahákem by měla být i tenisová legenda Martina Navrátilová, která dorazí do Prahy předat rodičům nedávno zesnulé Jany Novotné prsten za uvedení hráčky do Síně slávy ITF.  Stát by se tak mělo před finále v sobotu 5. května.

Loni trápilo pořadatele počasí, letos by snad měly být podmínky příznivější. Předpověď počasí na kvalifikaci a začátek turnaje zatím slibuje polojasno a teploty kolem 20 stupňů.