Plíšková: Zůstávám pozitivní. Nebylo tam ode mě nic na h….

- Jakub Slunečko

(STUTTGART, od našeho zpravodaje) Počtvrté Karolína Plíšková ve Fed Cupu prohrála, naštěstí porážka s Julií Görgesovou 4:6, 2:6 neměla fatální důsledek. Semifinále proti Německu totiž po Plíškové dotáhla Petra Kvitová. „Zůstávám pozitivní. V pátek proti Kerberové jsem odehrála dobrý zápas, proti Görgesové jsem neměla šanci. Ale aspoň servis byl dobrý, což je základ mojí hry,“ řekla Plíšková.

Během zápasu s Görgesovou měla pouhé dva vítězné míče ze hry, kdežto Görgesová úchvatných 18. V počtu es sice Plíšková alespoň konkurovala, jinak to ale nebyl její den.

„Ona odehrála výborný zápas, já jsem nenabídla nic extra, i když servis byl dobrý. Na jejím servisu jsem moc šancí neměla, vlastně žádný brejkbol. Ona odehrála skoro bezchybné utkání,“ uznala Plíšková kvality soupeřky.

Oproti sobotě se tentokrát nemohla na antuce dobře hýbat, nedostala se v zápase dvou „střelkyň“ do tempa. „Nesedlo mi to,“ shrnula česká jednička. Oproti sobotě, kdy zahrála skvěle proti Kerberové, to pro ni bylo jako den a noc.

Úplně naopak to zase měla Görgesová. Ta v sobotu úplně vyhořela, proti Plíškové však hrála výborně. „Tyhle holky jeden den můžou hrát, že se netrefí do kurtu a další den servírovat všechno přesně. Úplně mě to nepřekvapilo, čekala jsem ale, že budu mít víc šancí,“ řekla Plíšková.

Ve Fed Cupu prohrála singlový zápas počtvrté – před tím to byla porážka s Marií Šarapovovou, VIktorijí Golubicovou a Caroline Garcíaovou. Teď přibyla i Görgesová. „Zůstávám pozitivní. Tohle byl zápas nezápas. Nebylo tam ode mě něco úplně na ho*no, že bych zkazila. V sobotu jsem prostě odehrála dobrý zápas, neděle nevyšla. Ale servis dobrý, což je základ mojí hry,“ řekla Plíšková nakonec.

Nemusela litovat. Spokojeně pak sledovala, jak si její kolegyně Petra Kvitová „maže na chleba“ domácí hvězdu Angelique Kerberovou. Po vítězství Kvitové dvakrát 6:2 jsou Češky ve finále.