Rarita. Kvitová bude muset hrát s Kerberovou dvakrát

- Jan Vojkůvka

Osud si s fedcupovými soupeřkami ve Stuttgartu pořádně pohrál. Zápas Petry Kvitové s Angelique Kerberovou skončil jasným vítězstvím české hráčky dvakrát 6:2. Už teď ale obě tenistky ví, že je čeká druhá vzájemná bitva velice brzy – příští týden na turnaji WTA ve Stuttgartu.

Los turnaje WTA ve Stuttgartu, který se bude konat ve stejné hale, kde probíhá fedcupové semifinále, nebyl k rivalkám z týmové soutěže vůbec přívětivý. Hned v prvním kole se totiž proti sobě budou muset Kvitová s Kerberovou postavit.

V Německu tak došlo k dosti raritní a nevídané situaci, kdy nedělní soupeřky z Fed Cupu spolu budou určitě na stejném místě hrát jen o pár dnů později.

První souboj obou tenistek vyzněl lépe pro českou hráčku, která deklasovala Kerberovou 6:2, 6:2. Jestli i druhé střetnutí obou tenistek bude mít stejný průběh se dozvíme na stuttgartské antuce nejpozději ve středu.

Los ve Stuttgartu se týkal také dalších českých hráček. Karolína Plíšková, která právě Kerberovou dokázala po výtečném výkonu na podání porazit, bude plnit roli páté nasazené a zahraje si s Nizozemkou Kiki Bertensovou. Barboru Strýcovou pak čeká duel s obhájkyní titulu Laurou Siegemundovou, která se ale letos vrací na kurty po zranění a výkonnostně zatím tápe.

Další perličkou stuttgartského losu je zápas dvou fedcupových spoluhráček ze Spojených států mezi CoCo Vandewegheovou a Sloane Stephensovou, které společnými silami bojují o postup do finále Fed Cupu proti Francouzkám.

Kompletní los Porsche Tennis Grand Prix si můžete prohlédnout zde.