Kde jste, moji chlapci? Plíšková našla svůj fanklub a rozstřílela Kerberovou

- Jakub Slunečko

(STUTTGART, od našeho zpravodaje) Mečbol proti Němkám se rodil dělovým servisem Karolíny Plíškové. 15 es na antuce je unikát, který Angelique Kerberovou kompletně zdeptal. „Slušný, to se mi na antuce stalo asi poprvé v životě,“ říkala pak spokojená Plíšková po výhře 7:5 a 6:3. V neděli může česká jednička poslat Pálův tým do dalšího finále.

Neoblíbená obranářka Kerberová, která Plíškovou připravila o grandslamový titul? Vše zapomenuto. Německá hvězda před domácím publikem nevěděla, co si počít s přísným servisem Plíškové. Zklamala a porážku oplakala.

Zato Plíšková byla v neskutečné formě. Fedcupová atmosféra ji zase vybičovala k výbornému výkonu, stejně jako její osobní fanklub v čele se snoubencem Michalem, který je pro ni tak důležitý.

„Kája hrála brutálně,“ vysekl české jedničku poklonu kapitán Petr Pála. A doufal, že Plíšková rozhodne hned v prvním nedělním zápase s Görgesovou. „Známe se moc dobře, jsme dokonce dohodnuté, že spolu potom zase budeme hrát čtyřhru,“ řekla před mečbolovým zápasem Plíšková.

„Vedeme 2:0, pro hlavu je to lepší. Teď už je to jako doservírovat zápas,“ těšila se na neděli.

S Kerberovou jste měla bilanci 3:7, teď jste ji ale na domácím kurtu nepustila k jedinému brejkbolu. Jaká je to radost?
Velká, nedávám ji moc najevo, ale ráda jsem, protože ona je pro mě nepříjemná a s takovými hráčkami mám vždycky problém. Byl to můj první zápas na antuce, moc věcí jsem asi lépe udělat nemohla.

Dala jste 15 es, dobře jste se vyspala?
Slušný, to se mi na antuce stalo asi poprvé v životě. Ale tenhle povrch se nechová jako klasická antuka, dost to létá.

Görgesová i Kerberová hrají letos skvěle, ale tentokrát obě vyhořely. Semlela je atmosféra Fed Cupu, kterou vy si naopak užíváte?
Měla jsem pocit, že tomu moc nevěřily. Görgesová ta vůbec a z Kerberová už jsem ve druhém setu měla stejný pocit. Každý ve Fed Cupu hraje jinak. Mně i Petře to sedí, lidi nás nakopnou, to bych potřebovala na každém zápase. (smích)

Navíc tu máte v hledišti i dost blízkých, je to tak?
Je tady se mnou Michal (manažer a snoubenec, pozn.), přijel táta, Všéťa (kondiční trenér Všetíček) i Marian (mentální kouč Jelínek). Jsme tu skoro v plné sestavě. Jen Krupík (tenisový trenér Krupa) mě sleduje z gauče. Dostal na dva týdny volno. Tohle jsou mí chlapci, kteří fandí jenom mně a znají mě nejlíp. Na kurtu si vždycky jednoho z nich najdu v hledišti a podívám se na něj, což mi pomáhá.

V neděli můžete rozhodnout v zápase s domácí jedničkou Görgesovou. Bude pro vás svým stylem ještě přijatelnější soupeřkou než Kerberová?
Řekla bych, že jo. Udělá víc chyb než Kerberová. Proti Petře se jí hrálo špatně, zítra by se ale mohla zlepšit. Asi byla trošku nervozní, může se zvednout, takže nechci čekat, že bude hrát blbě. Ale sedět by mi mohla víc. Na turnajích jí moje hra nevyhovuje.

Umíte odblokovat vidinu postupu a soustředit se na zápas?
Dokážu. Navíc je trošičku lehčí jít na první zápas. I kdyby se mi nepovedl, pořád můžeme vyhrát v dalším singlu nebo čtyřhře. Pro hlavu je to lepší. To je jako doservírovat zápas. Musím si s tím poradit. (úsměv)


Galerie