FED CUP: Pála v sobotu nasadí osvědčené opory, semifinále zahájí Kvitová

- Jan Vojkůvka

Semifinále Fed Cupu v německém Stuttgartu bylo v pátek na místní radnici rozlosováno. Český tým půjde do sobotních dvouher v osvědčené sestavě s Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou, které se pokusí na německé antuce urvat první důležité body.

Jedničkou českého týmu je, podle očekávání, Karolína Plíšková, jíž patří ve světovém žebříčku šesté místo. Dvojkou je světová desítka Petra Kvitová. Barbora Strýcová s Kateřinou Siniakovou jsou prozatím nahlášené do nedělní čtyřhry.

Páteční los v krásném prostředí stuttgartské radnice určil, že sobotní program zahájí utkání mezi Petrou Kvitovou a německou jedničkou Julií Görgesovou. Následovat bude zápas mezi Karolínou Plíškovou a Angelique Kerberovou.

„Je to jedna z nejtěžších výzev, kterým jsme kdy čelili,“ řekl k zápasu kapitán Petr Pála. „Ale už dřív jsme porazili Německo v plné sestavě. Očekávám velmi těsné a těžké zápasy.“

Kvitová se s Julií Görgesovou, světovou jedenáctkou a sousedkou z pořadí světového žebříčku, utkala už celkem pětkrát. S Němkou prohrála pouze jednou a to v roce 2010. Ve zbývajících duelech, včetně klání ze stuttgartské antuky z roku 2013, dokázala být úspěšnější Kvitová. Češka navíc přidala dvě výhry z celkových čtyř na své konto v této sezoně, kdy Görgesovou porazila v Petrohradu a Dauhá.

Ve druhém sobotním duelu Plíšková vyzve v souboji bývalých světových jedniček domácí hvězdu Angelique Kerberovou, s níž ale nemá zrovna lichotivou bilanci. Doposud s Němkou odehrála 10 zápasů a sedmkrát odešla z kurtu jako poražená. V jediném antukovém střetnutí z roku 2014 se však radovala česká tenistka.

„Chtěla jsem jít jako první, ale co se dá dělat,“ usmívala se po losu Plíšková. „Alespoň budu moct hrát uvolněněji, snad mi Petra pomůže prvním zápasem. Očekávám s Angie dlouhý a náročný zápas.“  

V neděli by pak program mělo zahájit utkání mezi Plíškovou a Görgesovou, po kterém nastoupí na kurt Kvitová s Kerberovou a následovat bude závěrečná čtyřhra. Nedělní nominace na zápasy se ovšem může měnit.

Program semifinále Fed Cupu
Sobota 21.4. (začátek 12:00)
Julia Görgesová – Petra Kvitová
Angelique Kerberová – Karolína Plíšková

Neděle 22.4. (začátek 11:00)
Julia Görgesová – Karolína Plíšková
Angelique Kerberová – Petra Kvitová
Grönefeldová, Mariaová – Siniaková, Strýcová


Galerie