WTA

WTA Stuttgart: Češky zaplaví hvězdami nabitý turnaj

- Radek Štohl

Zatímco v sobotu budou české tenistky bojovat v německém Stuttgartu o finále Fed Cupu, ve stejném místě se v ten den rozjede kvalifikace na podnik WTA. Do nástražných bojů o víkendu zasáhne také kvarteto hráček z České republiky, včetně Markéty Vondroušové či Kristýny Plíškové. V hlavní soutěži se poté představí Karolína Plíšková, nebo Petra Kvitová. Na turnaji naopak nebude hrát zraněná Lucie Šafářová.

Pokud vše klapne, tak by v hlavní soutěži německého podniku mohlo startovat až osm Češek. Do víkendové kvalifikace jsou přihlášeny Kristýna Plíšková (72.), Markéta Vondroušová (73.), Marie Bouzková (167.) a Karolína Muchová (198.).

Jestli navíc odpadnou některé hráčky ještě před losem, o titul by se mohla ucházet také Kateřina Siniaková (52.). Ta se právě z kvalifikace odhlásila díky nominaci do Fed Cupu.

Do elitní části poté zasáhne trojice Karolína Plíšková (6.), Petra Kvitová (10.) a Barbora Strýcová (26.). Na jihozápadě Německa měla původně startovat ještě Lucie Šafářová, jednatřicetiletá tenistka však turnaj kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům vynechá.

Nebudou to ovšem jenom české tenistky, které ozdobí velmi kvalitně obsazený podnik. Ze špičkových hráček pořádatelé zlákali světovou jedničku Simonu Halepovou, třetí hráčku žebříčku Garbine Muguruzaovou, Elinu Svitolinovou (4.) nebo vítězku minulého ročníku French Open Jelenu Ostapenkovou (5.).

Trofej z uplynulé sezóny obhajuje Laura Siegemundová, která v posledním duelu celého týdne porazila Kristinu Mladenovicovou. Ani loňské finalistky letos ve startovním poli nechybí.