Žolík Siniaková? Do rozhodující čtyřhry by si věřila

- Jakub Slunečko

(STUTTGART, od našeho zpravodaje) Kvůli Fed Cupu obětovala Kateřina Siniaková turnaj WTA ve Sttuttgartu, na stejném místě ale zůstává. S českým týmem chce proti Němkám vybojovat další fedcupové finále, a i když v singlu kryje záda zkušenějším kolegyním, její chvíle by klidně mohla přijít v rozhodujícím deblu. „Pokud na to dojde, měla bych předvést, co umím,“ říká finalistka čtyřhry US Open.

Skvělá forma v deblu Siniakové vydržela i po loňském úspěchu na newyorském grandslamu. Nedávno se jí dařilo opět v Americe, když s Barborou Krejčíkovou došla na velkému turnaji v Miami taktéž až do finále. „Jsem ráda, že jsme s Bárou došly v Miami tak daleko. Bára se bohužel ve finále necítila dobře, ale jako tým jsme se zlepšily,“ pochvaluje si Siniaková.

Velké ambice má česká tenistka s princeznovskými vlasy hlavně v singlu. Tam se jí ale v poslední době přestalo dařit. I když loni vyhrála dva tituly WTA a letos hrála třísetové finále se světovou jedničkou Halepovou v Šen-čenu, poslední turnaje jí nevyšly. „Chtěla bych víc. V singlu se mi v Americe nedařilo, a proto jsem chtěla natrénovat, aby byla antuková sezona lepší. V singlu i deblu mám vyšší cíle,“ říká momentálně 52. tenistka světa v singlu a 36. v deblu.

Nakonec se Siniaková rozhodla, že tou nejlepší přípravou na antuce bude fedcupový týden s českými hvězdami Karolínou Plíškovou, Petrou Kvitovou a Barborou Strýcovou. „Jsem moc ráda, že tady můžu být a vážím si toho. Skvělé zázemí, výborná atmosféra, věřím, že mi to do budoucna pomůže,“ pochvaluje si Siniaková. I když kvůli fedcupové nominaci přišla o kvalifikaci turnaje WTA, který se koná taktéž ve Stuttgartu.

„Trochu jsem se rozhodovat musela,“ přiznává Siniaková. „Ale ničeho nelituju. I tak si tady můžu zahrát super tenis, trénujeme a hrajeme spolu,“ říká tenistka, která si ve středu střihla rychlý herní trénink s Petrou Kvitovou.

Z lavičky ji při tom sledoval otec Dmitrij Siniakov – bývalý ruský boxer, který pro úspěch dcery obětoval kus života. „Jezdí se mnou po turnajích, teď v Americe bohužel nemohl. Jsem ráda, že je zase se mnou,“ usmívá se sympatická tenistka.

Kdo ví, třeba otec Dmitrij uvidí ve Stuttgartu další velký okamžik své dcery. Kapitán Petr Pála uvažuje o nasazení Siniakové do rozhodující čtyřhry. „Volby jsou různé. Kája s Bárou vyhrály rozhodující debly. Může hrát i Katka s Bárou nebo Kája s Katkou. Varianty jsou tři a uvidíme,“ řekl už předtím Pála.

„Bylo by mi ctí zahrát si rozhodující debl. Doufám, že předvedu, co umím,“ těší se Siniaková. „Ve čtyřhře jsem se poslední dobou cítila opravdu dobře a sebevědomě. Když na to dojde, tak bych to tady měla ukázat,“ uzavírá.


Galerie