Už neví co dál. Výbušný Francouz přiznal problémy v osobním životě

- Filip Lefenda

Před dvěma lety to dotáhl až do elitní dvacítky žebříčku, letos ale není horkokrevný Francouz ve své kůži. Poté, co Benoit Paire vypadl v Monte Carlu hned v úvodním kole a zaznamenal už svou třetí porážku v řadě, přiznal fyzické, ale i psychické vyčerpání. „Jsem opravdu unavený,“ postěžoval si osmadvacetiletý tenista.

„Nejsem šťastný v osobním životě ani na kurtu,“ pokračoval Francouz v upřímném rozhovoru pro magazín L´Equipe. „Netuším, co se mnou bude. Možná si dám od tenisu pauzu do Roland Garros, možná až do Wimbledonu,“ myslí to s odpočinkem osmadvacetiletý tenista zcela vážně.

„V životě existují i jiné věci než tenis,“ vyřkl známou pravdu 48. hráč světového pořadí, jenž ale pamatuje časy, kdy byl hned o třicet příček výše. „Chci být zase každodenně šťastným člověkem. Zatím to ale nejde, a to jak vinou bolavých zad, tak i mnoha dalších věcí, které s tenisem nesouvisí,“ pokračoval.

Sezónu přitom začal dobře, když hned na úvodních dvou podnicích v Pune a Sydney došel do semifinále, poté ale následoval strmý výsledkový propad. „Musím udělat správná rozhodnutí, rád bych hrál zase s tím, že mi tenis přináší radost. Momentálně jsem ale psychicky unaven. Problémy mě vyčerpávají,“ líčil své potíže Francouz.

„Tenis mám rád, ale občas bych raději nehrál. Prostě vypnul a měl klid. Třeba doma s přáteli a rodinou,“ zakončil otevřené povídání.