Česká tenistka se vdala za německého kapitána. Komu bude o víkendu fandit?

- Jakub Slunečko

(STUTTGART, od našeho zpravodaje) Češky se připravují na semifinále Fed Cupu proti Německu. Kapitán domácího mužstva Jens Gerlach ve středu pozorně sledoval české tréninky a má určitě jednu velkou výhodu – umí číst v české nátuře víc než kdokoliv jiný. Vždyť jeho žena, bývalá tenistka Magdaléna, se narodila v Praze. A podle Gerlacha by měla tento víkend fandit jeho týmu.

Magdalena Gerlachová (rozená Kučerová) reprezentovala Česko na mezinárodních turnajích a dostala se kdysi na hranici první světové dvoustovky.

Jedenačtyřicetiletá bývalá tenistka se svým o tři roky starším manželem působí dnes jako profesionální trenéři na úpatí Alp v mětečku Schwangau. „Společně jsme tam za poslední roky tenisu dost pomohli a něco vybudovali,“ pochvaluje si německý fedcupový kapitán profesní i manželskou spolupráci.

Manželka Magdaléna je mu podle všeho věrná i při konfrontacích Německa a Česka. „V roce 2014 jsme se dívali na finále Fed Cupu Česko – Německo. Sledovali jsme zápas v televizi a i když je moje žena rozená Češka, oba jsme fandili Německu,“ smál se německý kapitán. A dodal, že během víkendového semifinále ve Stuttgartu by tomu nemělo být jinak.

V roce 2014 ale Češky německý tým ve finále porazily. Dvěma body se o to zasloužila hlavně Petra Kvitová. Teď nový německý kapitán doufá, že nic takového se opakovat nebude a společně s manželkou oslaví postup do fedcupového finále.

Gerlach zažije jako vůdce německého mužstva domácí premiéru. Do zápasu nominoval největší hvězdy Angelique Kerberovou a Julií Görgesovou a věří, že Němky přes silný český tým o víkendu postoupí.

„Diváci můžou tenhle těsný zápas rozhodnout,“ předpovídal Gerlach, když vyslechl informaci o tom, že Porsche Arena pro 4500 diváků už je téměř vyprodaná.

Následně německý kapitán zase vzpomněl na utkání, které v roce 2014 sledoval s manželkou Magdalenou v televizi. „Tehdy ve finále měly Češky právě velkou výhodu v tom, že hrály doma. Diváci to podle mě rozhodli. Ale teď ve Stuttgartu bude hrát právě toto na naši stranu,“ říkal před semifinálovou bitvou.

O víkendu by měla svému manželovi i celému německému týmu přímo v hale ve Stuttgartu fandit i jeho žena, rozená Češka Magdaléna Gerlachová.