Kerberové se jednou pomstím! věří Plíšková. O víkendu se chce vrátit do pravěku

- Jakub Slunečko

(STUTTGART, od našeho zpravodaje) V německém Stuttgartu trénuje Karolína Plíšková na víkendové semifinále Fed Cupu a je samý úsměv. Neoblíbená antuka se pro ni změnila ve výzvu, kterou si užívá. „Tréninky se mi podařily, tak proč by to nemělo jít o víkendu?“ říká česká jednička před velmi těžkým zápasem proti silnému německému výběru.

Když Plíšková odchází z haly, v chodbě už se rozcvičuje její rivalka Angelique Kerberová. Ta, co ji v roce 2016 připravila ve finále US Open o grandslamový titul. „Počkám si na zápas, kdy se jí pomstím,“ říká Plíšková před víkendovým mačem s Německem.

Téměř s jistotou se na scéně stuttgartské antuky odehraje její další souboj s Kerberovou. A přestože Plíšková Němku na kurtu obecně moc nemusí (vzájemná bilance i s prohraným finále US Open 3:7), bezstarostně si na ni věří. Sebedůvěra bude ostatně proti silnému Německu, které kromě výborně hrající Kerberové reprezentuje snad ještě lépe hrající Julie Görgesová, jednou z nejsilnějších zbraní.

Hrajete o finále Fed Cupu, ale cítíte pořád trochu potřebu pomstít se Kerberové za to, že vás připravila o grandslam? Tady by na to byla ideální příležitost…
Nevím, jestli tady. Asi si počkám na jiný zápas, kdy se jí pomstím. Letos hraje výborně, tady ve Stuttgartu vyhrála dvakrát turnaj WTA, už tady pár dní trénuje, s ní to bude hrozně těžké. Bude připravená dobře. Ale já jsem ji na antuce už jednou porazila, i když je to pravěk. Někdy v Norimberku 2014. Mám to s ní na antuce 1:0, tak snad si na to vzpomene. (smích)

Vypadáte, že si na celé klání s Německem věříte.
Hraje se mi lépe, než jsem čekala. Při tréninku v Praze jsem s antukou bojovala, ale tady se mi daří. A máme ještě pár dní na to všechno zlepšit. Je to tady rychlejší, v hale nefouká, není sluníčko a podmínky ideální. Tréninky z mé strany byly dobré, tak nevím, proč by to o víkendu nemělo vyjít.

Nevadí vám ani, že jste museli trénovat na kurtech pro kvalifikaci turnaje WTA, protože zápasový kurt ještě není hotový?
Ten podle mě udělají stejně, už dneska jsme měly možnost tam s Bárou Strýcovou jít od pěti večer, ale to jsme nechtěly. Budeme mít tři dny na to, abychom se tam rozehrály. A to bohatě stačí.

Ve Fed Cupu už jste něco odehrála, ale ani jeden zápas na antuce. Nemáte trochu obavy z neoblíbeného povrchu?
Je to sice nejmíň oblíbený povrch, ale pozor – došla jsem loni do semifinále v Paříži! Moje výsledky se dost změnily a cíle na antuce tento rok taky. Ale víkendový Fed Cup bude tuto sezonu první antukový zápas a nechci očekávat zázraky, na super tenis to nevidím. Strop asi budu mít v Paříži. Cíl je ale jednoznačně Německo porazit.

Bude to tedy na antuce jiná Karolína Plíšková?
Potřebovala jsem na antuce dobrý výsledek, abych tomu začala věřit. A ten přišel na French Open. Myslím, že by to letos mohlo být jiné a lepší. Neříkám, že vyhraju Paříž, ale dobrý antukový výsledek by se mohl povést dřív než po šesti týdnech na antuce.

Výborný výkon ale budete muset podat i o víkendu proti Německu, jejichž silná sestava s Görgesovou a Kerberovou vás asi nepřekvapila...
Čekali jsme, že budou v plné palbě. Mají asi ve smlouvě s Porsche (sponzor navazujícího turnaje WTA, pozn.), že tady na turnaji musí hrát. A tím pádem i Fed Cup. V deblu si ale věřím, že máme lepší tým. Ať už já Bárou nebo Katka s Bárou. Singly ale budou těžké, obě Němky hrají výborně.

Cítíte vzhledem k velké vyrovnanosti obou týmů, že rozhodující čtyřhra je pravděpodobnější než obvykle?
Je velká šance, že se debl bude hrát. Ale může to dopadnout katastrofálně už v singlech, protože ani pro mě ani pro Petru není antuka nejlepší povrch. I když Petra má za sebou dobré antukové zápasy, tak letos toho taky moc neodehrála. Pokud dokážeme dotáhnout semifinále do debla, tak to bude dobré.