Fed Cup je vždy srdeční záležitost, těší se Strýcová

- Radek Štohl

Do víkendového souboje o finále Fed Cupu zbývají poslední dny. Českému výběru bude tradičně k dispozici Barbora Strýcová, která se do ženské týmové soutěže dočkala již devatenácté nominace. A jak samotná dvaatřicetiletá tenistka potvrzuje, každá pozvánka je pro ni nenahraditelnou. „Je to pro mě vždy srdeční záležitost," nenechává nikoho na pochybách.

Vůbec prvního povolání do reprezentačního týmu se Strýcová dočkala v roce 2002, kdy v pouhých šestnácti letech pomohla českému týmu porazit Kanadu 5:0. Právě bývalá nejlepší juniorka světa po výhrách ve dvouhře a ve čtyřhře k postupu pomohla ke dvěma body.

O dalších šestnáct roků později se momentálně šestadvacátá hráčka žebříčku řadí ke stálicím výběru, přičemž naposledy vypomohla v únorové dvouhře prvního kola proti Švýcarkám, když porazila Belindu Bencicovou 6:2, 6:4.

Od uplynulého fedcupového střetnutí se Strýcová ve dvouhře trápí. Tři dny po výhře nad Bencicovou sice ještě zvítězila v úvodním kole v Dauhá, když v katarském městě porazila Aleksandru Krunicovou dvakrát 6:4. Poté však v singlu nezvládla čtyři utkání v řadě. Mezitím si ale dokráčela pro velmi cenný titul z deblu z Indian Wells.

Po amerických betonech se poté čtyřnásobná vítězka Fed Cupu rozhodla pro měsíční oddech od turnajů. „Byla jsem delší dobu doma a trénovala, co to šlo," uvedla Strýcová na svém facebookovém profilu. „Věřím, že to bude vidět," pokračovala ve svém krátkém příspěvku.

„Fed Cup je pro mě vždy speciální záležitost. Držte nám palce," zakončila bývalá desátá deblistka světa s dovětkem, že v pondělí celý tým vyráží do německého Stuttgartu, kde se zápas o finále odehraje.

Kromě Barbory Strýcové se v českém týmu objeví také Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Kateřina Siniaková, která byla do nominace doplněna v sobotu.