ATP

Lendl je velmi pravděpodobný, připustil Zverev

- Radek Štohl

Ivan Lendl by přeci jen mohl trénovat Alexandera Zvereva. O spojení bývalého kouče Andy Murrayho a jednoho z největších talentů současnosti se spekulovalo již před měsícem, až na podniku Masters v Monte Carlu však Zverev připustil, že by se Lendl mohl jednou stát jeho trenérem. „V budoucnosti je to velmi pravděpodobné, svěřil se dvacetiletý tenista.

Alexander Zverev v pátek oslaví teprve své jednadvacáté narozeniny, přesto mu v současné velké konkurenci patří čtvrtá příčka světového žebříčku. Německý hráč však zatím velmi strádá na grandslamových turnajích, na kterých je dosud jeho maximem osmifinále z loňského Wimbledonu.

Nejen kvůli tomu se tenisovým světem začaly šířit nepotvrzené informace, že k jeho týmu přibyl Ivan Lendl. Na turnaji v Monte Carlu to však Zverev popřel. „Vůbec mi nepomáhal, můj kondiční trenér Jez Green je pouze s ním skvělý kamarád," stojí na webu tennisworldusa.org prohlášení mladíka.

„Máme spolu dobrý vztah, ale zatím žádná jednání mezi námi neprobíhala," pokračoval směrem k Lendlovi, který dovedl Andy Murrayho k dvěma grandslamovým trofejím. Zverev však na druhou stranu jedním dechem dodal. „V budoucnosti je jeho angažování velmi pravděpodobné, ale nyní určitě ne."

„Momentálně mám nejlepšího trenéra na okruhu a to jsem zmínil již několikrát," mířil slova ke svému otci. „Jeden z jeho synů vyhrál turnaj Masters těsně po dvacítce, druhý má pro změnu úplně odlišnou hru založenou na stylu servis-volej. Po všech zraněních se ocitl v TOP 30," nezapomněl na svého bratra Mishu.

Před týdnem se konalo čtvrtfinále Davis Cupu, ve kterém byl oporou německého týmu i tenista pocházející z Hamburku. „Hrát podobný zápas ve Španělsku není nikdy snadné. V pátek proti Davidu Ferrerovi jsem byl velmi překvapený svým výkonem," připomněl jasnou výhru 6:4, 6:2, 6:2.

„Během sobotního volna jsem se už cítil trochu unavený a měl méně energie. Nestačilo to k tomu, abych Nadala o den později porazil. Nyní se však už cítím fyzicky dobře, Monte Carlo je pro mě vůbec první letošní turnaj na antuce. Přál bych si, aby antuková část sezóny bývala o trochu delší," zakončil vítěz juniorky Australian Open 2014.