Stan Wawrinka: Tahle osoba mě přivádí k pláči!

- Jan Vojkůvka

Tvář měl zbrocenou potem a unaveně se usmíval do objektivu. Švýcarský tenista Stan Wawrinka se na svém Twitteru svěřil s dřinou, kterou v posledních dnech podstupuje, aby během antukové části sezony konečně začal opět vyhrávat.

Trojnásobný grandslamový vítěz se po operaci kolene, kterou prodělal minulý rok, stále nedokázal dostat do optimální formy. Odehrál jen čtyři turnaje, vyhrál tři zápasy a třikrát v řadě odcházel z kurtu jako poražený. Při posledním představení na konci února v Marseille navíc skrečoval.

V poslední době si tak pořádně dává do těla za vedení svého dlouhodobého kondičního trenéra Pierra Paganiniho, který na Švýcarovi nenechá nit suchou.

Minulý týden, po další sérii dřiny v tělocvičně, Wawrinka přidal na svůj Twitter fotografii, na které se oba muži smějí. Ale zatímco z Paganiniho vyzařuje radost, Wawrinka je nejspíš rád, že už to má za sebou. „Když mě přinutí trpět, je to šťastný chlap,“ zavtipkoval Švýcar u svého příspěvku.

„Sice se usmívám, ale uvnitř pláču,“ doplnil tenista, který sice trénuje s Paganinim v Monte Carlu, ale na úvodním antukovém Masters nestartuje.