VIDEO: Další výstavní tweener! Umět to může každý, říká Kyrgios

- Tomáš Macák

V tu chvíli byl ještě v euforii. Nick Kyrgios vedl ve čtvrtfinálovém zápase v Houstonu nad Ivem Karlovičem 4:1 a průběh si náležitě užíval. To bylo nejvíce viditelné, když v jeden okamžik jen tak zlehka plácnul do míčku mezi nohami a byl z toho nádherný fiftýn. V konečném součtu byl ale tento úder pro Australana pouze lehkou náplastí na porážku.

S neuvěřitelnou lehkostí dokáže často zahrát ještě neuvěřitelnější údery. Svojí lajdáckostí, nejen ve tváři, dokáže přimět soupeře si myslet, že tato rána nemůže skončit dobře. Pak však přijde na řadu tenisová krása. Tak jako naposledy proti Ivovi Karlovičovi na antukovém podniku v Houstonu. 

Nápadité údery podobné těm Kyrgiosovým moc hráčů na okruhu nepředvádí, přitom podle samotného Australana to není nic těžkého. „Myslím si, že každý může umět zahrát tweener,“ řekl dvaadvacetiletý hráč po zápase americké novinářce Blair Henleyové.

„Opravdu to není tak těžké. Ani o tom nepřemýšlíte, je to naučitelné,“ dodal Kyrgios.

Ten nyní vynechává první antukové masters sezóny v Monte Carlu a fanoušci se na něj mohou těšit až na portugalském podniku v Estorilu na přelomu dubna a května.