WTA

Hrdlička zpovídal sestry Plíškovy. Kyrgiose jsem ségře neschválila, řekla Karolína

- Radek Štohl

Netradiční rozhovor vedený manažerem Michalem Hrdličkou na březnovém podniku v Miami poskytly Karolína a Kristýna Plíškovy. V České uličce podstoupilo sesterské duo povídání, ve kterém se svěřilo nejen o tom, jak obě z nich straší společný los, ale také například o skutečnosti, jak navzájem vidí budoucnost svého dvojčete.

Tenisové veřejnosti je známější Karolína, která na profesionální úrovni stanula na postu prvního místa světa, kde vydržela osm týdnů. A podle své sestry nebude dlouho trvat, než se tam objeví znovu. 

„Kája se na post jedničky do roka vrátí,“ věří pevně Kristýna, aktuálně sedmdesátá hráčka světového žebříčku. Rovněž o dvě minuty starší dvojče oplývá velkým potenciálem. 

„Má na to, aby se v TOP 20 ocitla. Nebudu jí dávat žádný časový limit, ale přála bych si, aby se tam dostala příští rok. Obhajují se nějaké body, takže to samozřejmě není snadné," vrátila ji kompliment Karolína.

Obě tenistky působí na okruhu již poměrně dlouhou dobu, naposledy se proti sobě přesto střetly před pěti lety na podniku WTA v Eastbourne, na jihovýchodě Anglie ve finále kvalifikace zvítězila Kristýna 7:6(5), 3:6, 6:3. Další vzájemné souboje by však nejraději vynechaly.

„Každý turnaj se toho bojíme," shodují se hráčky s hořkým úsměvem. „Je to pro mě noční můra, asi bych na ten zápas nedorazila, zůstávala bych asi v šatně," doplňuje Kristýna. 

„Když jsme nastoupily proti sobě, tak to bylo vždy hrozné. Rodiče nevěděli, komu mají fandit, my jsme netušili, jak máme hrát. Doufejme, že se to nestane na velkém turnaji, nebo grandslamu," nepřeje si soutěžní zápas ani bývalá světová jednička.

Jako dvojčata se Plíškovy bez sebe nedokáží obejít, byla však i chvíle, kdy spolu nemluvily. „Jde nám velmi dobře se na sebe naštvat, ale rychle to vyprchá. Nejdéle jsme se spolu nebavily týden, netuším už ovšem, kvůli čemu to bylo," prozrazuje něco z rodinného života Kristýna.

Právě vítězka juniorského Wimbledonu 2010 se v minulosti přiznala k tomu, že měla románek s bouřlivákem Nickem Kyrgiosem. „Samozřejmě se ptáme na názor té druhé, ale schválení tam nebylo. To bych neschválila," směje se Karolína.

 

Na prvním z podniků Sunshine Double v Indian Wells se Plíškovy poprvé od Eastbourne 2016 představily ve společné čtyřhře, která skončila prohrou v úvodním kole, přesto plánují další turnaje, na kterých nastoupí na jedné straně kurtu.

„Několikrát do roka bychom to chtěly zapojit, je to zpestření k singlu a rovněž lepší než trénink. Nemáme žádné stále partnerky, osobně jsem navíc přestala debl hrát, ale zároveň bych se k němu chtěla zase trochu vrátit," plánuje Karolína.

Nejen v České republice, ale také v Americe si obě sestry občas novináři pletou a jak to tak vypadá, brzy to nevymizí. „Patrně to bude věčný problém, i když jsem si zkrátila vlasy, takže možná to pomůže. Kája své vlasy navíc pěstuje nevím ani kam," směje se Kristýna.

„Hlavně čeští novináři by si měli zjistit, která z nás je která. Na kurtě máme jiné oblečení, ségra je pravačka, já levačka a je tam spousta dalších věcí, které by mohly pomoci. Na něco podobného by si měly dát pozor," vyzývá její dvojče.

A na který letošní turnaj se tenistky nejvíce těší? „Je to US Open. Ráda na něj vzpomínám, měla jsem tam největší úspěch v kariéře. Budu doufat, že se mi podaří dostat stejně daleko, jak jsem již byla," připomněla Karolína své finále z roku 2016.

„Pro mě to jsou travnaté povrchy a Wimbledon. Na daných turnajích mi moje hra nejvíce sedí, takže doufám zázrak ve Wimbledonu," dodala se smíchem "Tynda".