Vekičová o soužití s Wawrinkou: Takový vztah není snadný

- Radek Štohl

Donna Vekičová randí se Stanem Wawrinkou již krátce od Švýcarova rozvodu, nyní se ale o jejich vztah více rozpovídala. Chorvatská tenistka v nedávném povídání pro deník Blick mluvila nejen o tom, jak složité může být společné soužití, ale také o současné rekonvalescenci Wawrinky.

V probíhajícím týdnu se ve Švýcarsku koná podnik WTA v Luganu, kde si Vekičovou odchytil deník Blick, jehož reportéři se ptali i na potenciální návrat Stana Wawrinky na nejvyšší úroveň po dlouhodobém zranění kolena.

„Momentálně pocitvě trénuje. Jsem si jistá, že se vrátí ještě silnější a ve větší fazóně, než jakou měl dříve," stojí na webu tennisworldusa.org prohlášení jednadvacetileté hráčky, pro kterou aktuální situace přináší i příležitost častějšího kontaktu.

 „Takový vztah není snadný,“ popsala Vekičová soužití s trojnásobným grandslamovým vítězem. „On má však svoji práci, já zase tu svoji a takové jsou naše skutečné životy. Milujeme své zaměstnání a podporujeme se i ve chvíli, kdy nemůžeme být spolu. Daří se nám to však skvěle," pokračovala pětapadesátá tenistka světa.

Na konci března oslavil Wawrinka třiatřicet let a k narozeninám mu na Instagramu popřála i Vekičová. Co však Švýcar obdržel za dárek, neprozdradila. „Zajisté se mu to ale líbilo," usmála se hráčka, která mluvila také o svých tenisových cílech.

„Pro můj herní styl je ideální travnatý povrch. Pokud bych si mohla vybrat titul z grandslamu, byl by to Wimbledon. Musím se však zlepšovat," dodala držitelka loňské trofeje z Nottinghamu. Tehdy v anglickém městě porazila i domácí Johanu Kontaovou.