Návrat k úspěšné spolupráci? Djokoviče prý znovu převezme Vajda

- Jan Havlovic

Novak Djokovič si dle všeho už vybral trenéra, který by mu pomohl dostat se z výkonnostní krize. Bývalá světová jednička dle neoficiálních informací vsadila na osvědčené jméno – Mariána Vajdu. Právě pod vedením slovenského trenéra vybojoval Djokovič největší úspěchy své kariéry. Nyní by se tato úspěšná spolupráce měla dle všeho obnovit!

Třicetiletého Djokoviče trápily v loňském roce zdravotní problémy, ze kterých se postupně dokázal dostat. Na přelomu tohoto roku informoval o změnách ve svém týmu. André Agassiho doplnil Radek Štěpánek, avšak tato spolupráce trvala pouze do konce března.

Djokovič se po nepřesvědčivých výkonech rozhodl pro změnu. Nejprve se rozloučil s Agassim a poté ukončil spolupráci také se Štěpánkem. Nyní již bývalá světová jednička našla trenérskou náhradu!

Srbský tenista se vrací dle neoficiálních informací k Mariánu Vajdovi, který Djokoviče vedl od roku 2006 až do května 2017. Pod jeho vedením získal Srb největší úspěchy své kariéry, včetně dvanácti grandslamových titulů. 

Obě strany zatím obnovení spolupráce nepotvrdili, avšak v Srbsku to již mají za hotovou věc. Srbská televize BN v neděli informovala, že Djokovič s Vajdou trénovali ve španělské Marbelle, kde se bývalá světová jednička připravuje na blížící se antukovou sezonu.

Zatím není jasné, zdali se Vajda s Djokovičem dohodli na dlouhodobé spolupráci, nebo se jedná pouze o dočasnou výpomoc.