Kritika reforem! Tohle chcete zničit? zuří Pouille

- Radek Štohl

Lucas Pouille se znovu opřel do chystaných reforem Davis Cupu. Francouzský tenista se k danému kroku odhodlal na svém twitterovém účtu poté, co viděl sobotní ohromující čtyřhru mezi Španělskem a Německem. Poullie tak během několika dní dvakrát zkritizoval​ jednání ITF, která plánuje z mužské týmové soutěže udělat jednotýdenní akci.

První dubnový víkend letošního roku se konají čtvrtfinálové duely Davis Cupu. V jednom z nich proti sobě soupeří reprezentační výběry Španělska a Německa, přičemž druhý jmenovaný tým vede po druhém dni překvapivě 2:1 na zápasy.

Dosavadním vrcholem celého střetnutí byla sobotní čtyřhra. Do té za Španělsko nastoupila dvojice Marc López, Feliciano López proti deblu Tim Puetz, Jan-Lennard Struff.

Právě německý pár získal úvodní dva sety 6:3, 6:4 a měl tak nakročeno k vítězství. Domácí ovšem zabrali a po úspěšných sadách 6:3, 7:6(4) srovnali na 2:2. 

Rozhodující dějství přineslo další dramatickou podívanou, ve které vyhráli Puetz, Struff 7:5, díky čemuž po 4 hodinách a 43 minutách zajistili Německu druhý bod.

Téměř pětihodinová fantastická antuková bitva nadchla řadu fanoušků, ale také profesionálních tenistů, mezi které patří zmiňovaný Lucas Pouille.

„Kdo sleduje zápas mezi Španělskem a Německem? Stále chcete zničit Davis Cup? Jen se podívejte na tu atmosféru," napsal na svůj twitterový účet Pouille, který tak narážel na plánované změny.

Plán reforem nedávno zveřejnila ITF. Podle nového scénáře má být z Davis Cupu jednotýdenní akce v roce a do boje o prvenství by v listopadu na neutrální půdě mělo zasáhnout celkem osmnáct národností. Představitelé ITF zároveň uvažují o pouhých dvou singlech a jedné čtyřhře na dva vítězné sety. 

Pouille se proti novinkám ohradil již v týdnu, kdy oznámil, že v případě prosazení reforem hodlá Davis Cup bojkotovat. Zda změny projdou, by se mělo rozhodnout v srpnu na jednání v Orlandu.