Kapitánova jasná trefa. Aneb jak Navrátil vyškolil tým

- David Soumar

Během daviscupového týdne toho hráči hodně natrénují, na kurtech tráví dlouhé hodiny. Po dřině najdou čas na společnou týmovou večeři či jiné formy zábavy. Kromě tradiční čáry ze závěru tréninků probíhají mezi hráči a realizačním týmem sázky na to, jak dopadnou jednotlivá sportovní utkání. Kdo si vedl nejlépe?

Roman Jebavý na tiskové konferenci zrovna popisoval, jak vypadá běžný tréninkový den – od ranního probuzení, přes tréninky až k závěrečné večeři.

„Mezi tím se neustále sází, jak dopadne fotbal,“ přišlo záhy doplnění. „Tipují se výsledky zápasů. Barcelona, i Baník se tipoval.“

Zábavy se drží všichni v týmu. Vyšší počet tipujících si vynutil dodatečné pravidlo. „Jelikož je nás hodně v realizačním týmu, tak se pro případ, že by dva tipovali stejně, přidává sázka na to, v jaké minutě padne první gól. To je následně pomocné kritérium, které rozhoduje v případě shodného tipu výsledku,“ vysvětlil Karel Tejkal, mluvčí týmu. Kdo je blíže skutečné minutě úvodní trefy, ten vyhrává.

A kdo dopadl nejlépe? Jedním tipem jasně zazářil kapitán Jaroslav Navrátil. Ukázal přehled přesahující hranice bílého sportu. „Byl to zápas Sevilla – Bayern Mnichov,“ začal skromně. „Měl jsem to štěstí, že jsem tipl přesný výsledek i tu minutu prvního gólu. Takže trochu štěstí,“ řekl kapitán s úsměvem.

„Zkrátka to padlo přesně, aby to kapitán trefil,“ smál se poté tým. Neomylné trefy navíc šéf českého výběru přidal i ve čtvrtečních čtvrtfinále Evropské ligy. Výsledek zápasu Atlético Madrid – Sporting Lisabon trefil Navrátil přesně (2:0), v tipované minutě první trefy byl navíc blíže než člen realizačního týmu předvídající stejný výsledek. U Arsenalu s CSKA Moskva se zase sekl jen o jednu branku.

„Výsledek Baníku trefil fotograf Pavel Lebeda,“ pokračoval výčet úspěchů. Neomylně předvídal bezbrankovou remízu v úterním ligovém kole proti Plzni. Čtvrtfinále Ligy mistrů zvládl tipnout zase Adam Pavlásek. Správně předvídal skóre 4:1 mezi Barcelonou a AS Řím.