ATP

Vybírá si, kde chce hrát! soptí majitel Madridu ohledně Federera

- Radek Štohl

Roger Federer se dostal pod nebývalou palbu kritiky. Chování švýcarského tenisty odsoudil Ion Tiriac, majitel Masters v Madridu. Tiriacovi se nelíbí další neúčast Federera na prestižní akci, podle jeho slov by se něco podobného v dalších sportech nepřihodilo. Osmasedmdesátiletý Rumun se rovněž opřel do Sereny Williamsové.

Federer stejně jako loni vynechá kompletní antukovou část sezóny, aby se mohl soustředit na oblíbený travnatý povrch a zbývající podniky roku. Šestatřicetiletý hráč se tak nezúčastní French Open a tří turnajů kategorie Masters, do kterých spadá také Madrid.

„Roger Federer je zajisté skvělým tenistou, ale nechová se správně," zlobí se Tiriac v rozhovoru pro Sport Bild. „Nemyslím si také, že jeho přístup je férový. Vybírá si pouze turnaje, na kterých chce hrát. V ostatních sportech je taková záležitost těžko představitelná," nebral si rumunský miliardář žádné ohledy.

Tiriac však neodsoudil jen Švýcara, rovněž zkritizoval Serenu Williamsovou. Bývalý osmý nejlepší hráč světa míní, že ženský tenis postrádá dostatek osobností a na turnajích by radši viděl jiné tenistky, než právě Williamsovou.

„Ke vší úctě a respektu, Serena Williamsová má přeci jen už šestatřicet let a za devadesát liber bych osobně chtěl sledovat někoho jiného," uzavřel své kritické povídání směrem k hráčce, která na okruhu získala třiadvacet grandslamových titulů.