Štěpánek: Naše názory s Novakem se až moc často rozcházely. Přáteli zůstanou

- Filip Lefenda

Pouhé čtyři měsíce trvala spolupráce Radka Štěpánka s dvanáctinásobným grandslamovým šampionem Novakem Djokovičem. Poté, co v Srbově týmu skončil na konci března superkouč Agassi, přišla po turnaji v Miami řada i na Čecha. Ten ale prvotní trenérské zkušenosti rozhodně nelituje a potvrdil, že rozchod proběhl v přátelském duchu.

„Zřejmě víte, že už netrénuji Novaka, ale přestože tato moje první trenérská zkušenost trvala krátce, moc si této možnosti pracovat s jedním z nejlepších hráčů všech dob cením,“ vyjádřil se k ukončení spolupráce, o němž jsme informovali již ve středu, Štěpánek na svém facebookovém profilu.

„Mohl jem být v jednom týmu s Andre Agassim, kterého jsem dosud znal hlavně jako soupeře,“ pokračoval devětatřicetiletý Čech. „Škoda, že se naše názory s Novakem až moc často rozcházely, proto naše spolupráce skončila,“ uvedl věc na pravou míru dvojnásobný vítěz Davisova poháru.

Rozhodně ale ničeho nelituje. „Mohl jsem zblízka vidět, jak pracuje Andre, pozoroval jsem jeho nesmírný cit pro tenis a empatii pro jednotlivé situace, a také jeho obrovskou velkorysost. Stali se z nás nejen kolegové, nyní jsme opravdoví přátelé,“ uvedl Štěpánek na adresu bývalé světové jedničky, jež dokázala posbírat ve dvouhře celkem šedesát turnajových titulů. „Jsme přátelé, kteří mají hodně podobné názory a stejné vnímání tenisu. Cítil jsem, jak se skvěle doplňujeme,“ uvedl Štěpánek.

K Djokovičovi, jenž po letošním Australian Open prodělal menší operaci lokte a prohrál poprvé od roku 2007 tři soutěžní duely v řadě, zášť necítí. „S Novakem přáteli zůstáváme, na našem blízkém vztahu se nic nemění. Přeji mu, aby dělal jen ta nejlepší rozhodnutí,“ uzavřel Štěpánek.