Rychlý konec. Štěpánek už není v Djokovičově týmu

- Jan Vojkůvka

Bývalý český tenista Radek Štěpánek po pouhých čtyřech měsících končí v týmu Novaka Djokoviče, který se po Agassim rozešel i se svým druhým koučem. Informaci přinesl oficiální web srbského hráče, podle kterého se oba rozešli v přátelském duchu.

Djokovič se k ukončení spolupráce rozhodl po neúspěšných představeních v Indian Wells a Miami, kde se marně snažil vzkřísit svou starou formu, kterou zatím po operaci lokte marně hledá.

„Novak si spolupráci se Štěpánkem užíval a učil se od něho. Osobní vztahy zůstanou dál skvělé,“ stojí v prohlášení na oficiálním webu srbského tenistu. „(Novak) je vděčný za všechnu podporu, kterou od Radka během posledních měsíců cítil.“

Devětatřicetiletý Štěpánek se připojil do Djokovičova týmu na konci listopadu minulého roku. Příliš ostrých zápasů si ale na Srbově lavičce neužil, když po Australian Open podstoupil Djokovič operaci lokte a na turnajích v Indian Wells a Miami vypadl vždy hned v prvním utkání.

Pro srbského tenistu je klíčové, aby se dokázal po zdravotních obtížích dostat zpět do formy a svou herní krizi se rozhodl vyřešit po svém. Poté, co se minulý týden rozešel s Andrem Agassim, se kterým si dle slov Američana příliš nerozuměli, se minulostí stala i čtyřměsíční spolupráce se Štěpánkem.

„Novak se chce vrátit silnější a odolnější, protože zranění ovlivnilo jeho sebevědomí a hru. Chce zkusit novou cestu, jak začít vyhrávat,“ stojí dále v prohlášení, podle něhož se Djokovič po dovolené s rodinou vrhne na přípravu před antukovou částí sezony.