WTA

Krejčíková skončila v slzách, pak se tvrdě opřela do Čechů

- Radek Štohl

Barbora Krejčíková byla po Miami pořádně rozhořčená, když společně s Kateřinou Siniakovou na turnaji prohrály ve finále čtyřhry. Více než samotná prohra ale hráčku trápilo, že od pátku se potýkala s virem, který jí během závěrečných bojů znemožnil být stoprocentně fyzicky připravená. Dvaadvacetiletá tenistka navíc na svém facebookovém profilu odsoudila „fanoušky", kteří si neváží úspěchů českých tenistů. „ Ani nevíte, co se za slovem "sportovec" skrývá. A vy je skrytí za přezdívkami pomlouváte a urážíte," nešetřila.

Krejčíková na úvod svého příspěvku nejprve všem poděkovala a zvýraznila důležitost celého výsledku. „Velice si toho vážím a moc jste mě potěšili," začala své obsáhlé povídání.

„Sice se nám finále na Miami Open nevydařilo, ale já osobně jsem za tento úspěch ráda. Finálová účast je cenná kariérní zkušenost. Moc děkuji všem, co se podílejí na mém chodu, nejvíce ale fanouškům, těm patří největší dík," pokračovala.

Krejčíková se Siniakovou ve finále nestačily na pár Bartyová, Vandewegheová 2:6, 1:6. Prvně jmenovaná v utkání o titul nepodala nejlepší výkon, za čímž se skrývalo mnohem více, než se původně mohlo zdát.

„Od pátku bojuji s nějakým virem. Celou sobotu jsem proležela v posteli s teplotami, čajem a hlavně s přáním, abych mohla vůbec k finále nastoupit," vysvětlila celou situaci a jedním dechem dodala.

„Skončila jsem v bolestech, slzách a křečích. Hlava chtěla bojovat, ale tělo mě už do větší zátěže nepustilo. Moc se fanouškům i Katce omlouvám," smutnila hráčka, která by se společně se Siniakovou měla brzy objevit v Charlestonu, následně Madridu, Římě a Paříži.

To však nebylo z celého příspěvku úplně vše. Ve druhé části ji velmi popudil negativní a kritický přístup osob, kteří si neváží výborných výsledků českých sportovců. „Je to až k nevíře, jak se některé internetové stránky i sociální média k nim vyjadřují," udivuje aktuálně sedmadvacátou deblistku světa.

Přitom poukázala na skutečnost, jak je až obdivuhodné mít v tak malé zemi tolik úspěchů. „Umíte se jim jen vysmívat, zesměšnit je, potupit a zkritizovat. Kde je nějaká podpora, ocenění, hrdost a respekt?"

„Máte se čím pyšnit, ale vy to vyhazujete oknem ven. Každý úspěch ohodnotíte jako neúspěch, jako katastrofu. Miluji Česko, s láskou ho reprezentuji a jsem hrdá Češka, ale za některá individua z naší republiky se stydím," zakončila.