VIDEO: Všudybýlek Saša! Pod tlakem se Zverev proměnil v Bolta

- Tomáš Macák

Byly to vlastně dva dokonalé údery. Španěl Pablo Carreño Busta nejprve poslal míček ostrým bekhendem přímo po čáře. Alexander Zverev ale bleskově doběhl na místo a dokázal odehrát na druhu stranu hřiště. Pak přišel čop těsně za síť. Na první pohled nechytatelná záležitost. Jenže se přiřítila neměcká verze vlaku Šinkansen a zahrála výborný volej. I díky tomuto momentu prošel německý talent na masters v Miami až do finále.

Loni zazářil. Vybojoval pět titulů, což mu stačilo na to, aby byl po Rafaelu Nadalovi a Rogerovi Federerovi nejúspěšnějším tenistou v roce 2017. Vše se také odrazilo na postavení v žebříčku - v listopadu vyšplhal až na třetí příčku.

I proto se od něj čekalo v letošní sezóně poměrně dost. Jenže doposud spíše střídalo zklamání frustraci. Vše korunoval konec v Indian Wells hned po prvním zápase, který Alexander Zverev v Kalifornii odehrál. Nad jeho síly byl 85. hráč světa Joao Sousa.

Na druhé straně Ameriky se ale dvacetiletý Němec pořádně rozjel. Jako politý živou vodou prolétl pěti zápasy a už je před ním jen finálové utkání s domácím Johnem Isnerem.

Energie z něj zkrátka na Floridě sálá na všechny strany. A pořádně se o tom naposledy přesvědčil španělský tenista Pablo Carreño Busta. Krátká výměna v prvním gemu druhé sady čítala pouhých šest úderů, nicméně ty stály za to.

Rodák z Gijónu měl jasně navrch. Už servisem dostal Zvereva pod tlak. Němec sice dokázal zahrát zpět na druhou stranu, ovšem Carreño Busta následně předvedl takřka milimetrový bekhend přímo po lajně. Stejně bravurně se ale dokázal Zverev dostat na místo včas a úspěšně vrátil přes síť. Jelikož byl německý hráč utopený hluboko za základní čárou, nabízel se krátký úder těsně za síť. Ten také přišel, a rozhodně nelze říct, že by byl špatný. Jenže „Saša“ nejprve ukázal skvělou práci nohou a pak také pravé ruky.

Povedenou tečku za výměnou si náležitě vychutnal.

Tento moment ho posílil pro zbytek utkání, které už si pohlídal a celkově vyhrál 7:6 a 6:2.

Teď se chystá na své třetí finále v rámci turnajů kategorie masters. Loni, v Římě a Torontu, byl úspěšný. Nyní mu v cestě stojí zeď jménem John Isner, který na Floridě předvádí nečekaně skvělé výkony. Naposledy utnul patnáctizápasovou šňůru vítězství Juana Martina Del Potra.