Konec kvůli hádkám? Djokovič se loučí s Agassim

- Jan Vojkůvka

Hvězdné spojení bývalých světových jedniček Novaka Djokoviče a André Agassiho je u konce. Informaci o ukončení spolupráce potvrdil ve vysílání stanice ESPN právě Agassi, který v týmu srbského tenisty pobyl jen necelý rok. Za rozchodem dvojice mohou být názorové konflikty, o nichž neurčitě Američan hovořil.

„Jen s nejlepšími úmysly jsem se snažil Novakovi pomoci. Ale až moc často jsme spolu nesouhlasili,“ poodkryl pro ESPN rozkol Agassi, jemuž se nepodařilo přenést své myšlenky do praxe. „Přeji mu všechno nejlepší ve snaze o posun dopředu,“ dodal.

Ke spojení Djokoviče s bývalou světovou jedničkou a držitelem osmi grandslamových titulů došlo v květnu minulého roku. Agassiho úlohou bylo především pomáhat Djokovičovi na turnajích velké čtyřky, dlouho ale spolu na kurtech pracovat nemohli.

Djokovič najal Agassiho před začátkem French Open. Na antukovém grandslamu dokráčel Srb do čtvrtfinále, stejně jako o měsíc později ve Wimbledonu. Pak ale přišlo období vleklých problémů s bolavým loktem, kvůli kterému po turnaji v All England Clubu Djokovič přerušil a následné ukončil sezonu. Trable ho provázely ale i zkraje této sezony a po Australian Open se nakonec rozhodl k operaci.

Ani druhý návrat se ale příliš nevydařil a Srb prohrál v Indian Wells i Miami už v prvním kole. Do dalšího hledání staré formy a za snahou o tenisové úspěchy už půjde Djokovič bez Agassiho, který strávil v jeho týmu deset měsíců.

Radek Štěpánek, který se připojil k Djokovičovi na konci listopadu minulého roku, v týmu nadále zůstává.