Nadal se vrací po zranění! Pomůže Španělům v Davis Cupu

- Jan Vojkůvka

Dlouho očekávaná zpráva, ve kterou doufal každý fanoušek Rafaela Nadala, je konečně tu! Až se za týden stane staronovou světovou jedničkou, bude se připravovat se svými krajany před daviscupovým kláním čtvrtfinále proti Německu ve Valencii, v němž by rád absolvoval svůj comeback na kurty.

Informace, jež potěšila zejména španělské přiznivce, vyplynula na povrch po ohlášení španělské nominace pro Davis Cup. V ní nechybí Rafael Nadal, který naposledy reprezentoval svůj tým v roce 2016. Celkem si v týmové soutěži připsal 27 výher, 5 porážek a tři tituly.

Šestnáctinásobný grandslamový šampion nehrál od svého vyřazení ve čtvrtfinále Australian Open. Důvodem bylo zranění zranění kyčle, kvůli němuž se musel odhlásit z turnaje v Acapulcu a vynechal celkově pět podniků na okruhu ATP.

Před začátkem antukové části sezony, ve které bude hájit post světové jedničky, na nějž se dostane příští pondělí, se však španělský tenista dává zdravotně dohromady a je v plném tréninkovém zatížení. Zda však skutečně nastoupí na kurt ještě není zcela jisté.

„Je na tom lépe a máme ještě týden a půl. Ale kdo bude hrát, to vám teď neřeknu, až ve čtvrtek,“ řekl kapitán španělského týmu Sergi Bruguera, který nominoval také Pabla Carrena Bustu, Roberta Bautistu, Davida Ferrera a Feliciana Lopeze.