Kyrgios provokoval Verdasca na Twitteru. Španěl si ho po utkání vychutnal

- Jan Vojkůvka

Australský tenista a rebel Nick Kyrgios se opět připomenul v trochu negativním světlě. Během utkání svého krajana Thanasiho Kokkinakise s Fernandem Verdascem si neodpustil přes sociální sítě poznámku, že je Španěl zahořklým týpkem. Ačkoliv svůj tweet posléze smazal, ten se dostal až k samotnému Verdascovi.

Nebyl to pro Fernanda Verdasca snadný den. Na turnaji v Miami sice vyhrál zápas s Thanasim Kokkinakisem, kterého přehrál v tiebreaku třetího setu, ale v průběhu zápasu se stihl s australským hráčem pohádat kvůli hluku, který způsoboval Kokkinakisův otec.

Utkání bedlivě sledoval i Nick Kyrgios, který měl před sebou duel s Italem Fogninim. A přes twitterový účet si do Verdasca pořádně rýpnul. „Doufám, že TK (Thanasi Kokkinakis) ten zápas vyhraje. Verdasco je zahořklý týpek, musí být frustrovaný z jeho předchozích úspěchů proti Australanům,“ doplnil se smějícím se emotikonem Kyrgios.

Narážel tak na špatnou bilanci Verdasca ze zápasů proti tenistům z Austrálie. Proti ní se ale Španěl postavil, Kokkinase porazil a po utkání zjistil, co o něm Kyrgios psal. Mezitím sice byl tweet smazaný, ale po sociálních sítích se šířila jeho kopie, což Verdascovi neuniklo.

„Když už máš kuráž vložit příspěvek, ve kterém napadáš jiného hráče, měl bys mít stejnou k tomu, abys ho nesmazal,“ napsal Španěl na svém profilu a Kyrgiose následně zablokoval.

Odpověď Kyrgiose na sebe nenechala dlouho čekat. „Rád bych to řekl Fernandovi do očí, ale důvodem smazání mého předchozího příspěvku bylo, že jsem nechtěl způsobit zbytečnou pozornost,“ napsal. „Tohle tu ale nechám. Díky za to, že sis mě zablokoval, jsem si jistý, že to chtělo hodně kuráže,“ rýpl si znovu.

Slovní přestřelka obou tenistů může vyvrcholit v semifinále turnaje v Miami, pokud tam oba postoupí, vzájemným střetnutím.