Češi nominovali na Izraelce. Jedničkou bude Veselý

- Jan Vojkůvka

Blížící se utkání Davis Cupu mezi Českou republikou a Izraelem zná své aktéry. Kapitán Jaroslav Navrátil v úterý odpoledne oznámil svou nominaci, se kterou touží v Ostravě vybojovat postup do zářijové baráže o světovou skupinu.

„Nominace je Jiří Veselý, Adam Pavlásek, Václav Šafránek, Lukáš Rosol a Roman Jebavý,“ oznámil svou nominaci pro česká média Navrátil. Využil tak možnosti nominovat hned pět tenistů. Sám však vzápětí dodal, že pro daviscupový víkend chce svůj výběr zúžit na čtyři jména. „Otázkou je nominace Lukáše Rosola, který půl roku nehrál a teprve s ním budu hovořit, jak na tom je a rozhodne se koncem týdne,“ podotkl.

„Pro dvouhru je jistý Jiří Veselý jako první hráč,“ ujasnil jedničku českého týmu. Počítá také s nasazením Romana Jebavého do čtyřhry, přičemž jeho parťáka bude vybírat dle tréninků a aktuální formy.

„Nominace byla celkem jednoduchá, jelikož Radek Štěpánek se rozloučil s kariérou a Tomáš Berdych řekl, že už nebude reprezentovat,“ řekl Navrátil k nominačnímu výběru.

Po letech v Ostravě
Pro zápas s izraelským týmem se v ostravské Porubě připraví antukový kurt, na kterém se věří především v dobré výkony Jiřího Veselého, jemuž tento povrch sedí nejvíce. „Jirky jsem se ptal, na jakém povrchu by chtěl hrát, a když byla možnost hrát na antuce, tak jsme ji zvolili,“ podotkl Navrátil.

Svou nominaci ohlásil také Harel Levy, kapitán izraelského výběru. V jeho týmu nebudou chybět Dudi Sela, Edan Leshem, deblista Jonathan Erlich a Yshai Oliel. Právě Sela by pak měl být podle Navrátila největší hrozbou. Ve světovém žebříčku patří do první stovky a v Davis Cupu odehrál už 54 utkání.

Po delší době se daviscupový souboj vrátí do Ostravy, konkrétně do RT TORAX arény v Porubě. „Je škoda, že nemůžeme hrát v Ostravar Aréně, nicméně si myslím, že podmínky budou i v Porubě stejné,“ uvedl Navrátil. Vstupenky na utkání, včetně dvoudenních permanentek, jsou stále dostupné na stránkách Ticketportalu.