VIDEO: Je to můj otec! Kokkinakis se zhádal s Verdascem

- Jan Vojkůvka

Pondělní program na turnaji ATP Masters v Miami byl pořádně vypjatý. Ještě než večerní zápasy začalo narušovat počasí, pustili se do sebe v utkání třetího kola Fernando Verdasco s Thanasim Kokkinakisem. Důvodem byly stížností Verdasca na Australanova otce.

„Nemůžu akceptovat člověka, který za mými zády mluví mezi prvním a druhým podáním,“ stěžoval si Verdasco umpirovému rozhodčímu poté, co si Kokkinakis rovněž postěžoval na chování svého soupeře během pátého gemu třetí sady. „Nemůžu zůstat potichu, když nemohu podávat.“

Verdasco nechápal, proč rozhodčí hlasitého muže nenapomenul a podotkl, že by měl být odveden z kurtu. To se však nelíbilo Kokkinakisovi, který začal gestikulovat směrem k rozhodčímu i svému soupeři.

„Neměl jsem v úmyslu tě nerespektovat, ale mluvil jsem k němu,“ ukázal Verdasco do hlediště. Kokkinakis však oponoval: „To je můj táta, takže se mě to dotýká.“

Verdasco se začal bránit a poukazoval na to, že hovořil o někom jiném. „Jo, to je můj zku**enej táta,“ zakřičel na Verdasca a odmítal se s ním dál bavit. Šokovaný Španěl se začal omlouvat, ale byl si vědom toho, že je v právu.

„Ale i když je to tvůj táta, chci říct, promiň, ale ku*va, mluvil ke mně mezi prvním a druhým podáním, ty víš, jaké to je,“ řekl španělský tenista.

Vypjatý zápas nakonec Verdasco vyhrál 3:6, 6:4, 7:6(4) a po skončení utkání si oba tenisté jen vlažně podali u sítě ruku.