V Budapešti bude Slovensko postrádat svoji jedničku Martina Kližana

- Radim Sochor

Daviscupový program startuje již tento víkend a Slovensko přišlo o svoji jedničku. Martin Kližan totiž hraje na turnaji v Hamburku, a tak nebude moct zasáhnout ani do jednoho zápasu.

Nejlepší slovenský tenista, Martin Kližan, nebude daviscupovému kapitánovi Miloslavu Mečířovi k dispozici. Martin, jenž se nachází na 47. místě žebříčku ATP, sice slíbil účast v bitvě s Maďarskem, avšak pouze za předpokladu, že na turnaji v Hamburku vypadne.

Kližan v prvním kole hrál s Nizozemcem Igorem Sijslingem. V první sadě dokázal slovenský tenista vyhrát 6:4, v té druhé ale zcela vyhořel a prohrál 1:6. Ani rozhodující set nezačal dobře, neboť prohrával už 0:3. Nakonec ale dokázal zabojovat a po šesti vyhraných gemech v řadě postoupil po výsledku 6:4, 1:6, 6:3.

„První set jsem získal dobrou hrou, druhý byl celý katastrofální. I třetí jsem začal velmi špatně, ale zakousl jsem se a vybojoval to srdcem,“ hodnotil duel slovenský tenista. 

„Bylo to velmi těžké, zejména na psychiku. Strašně dlouho jsem nevyhrál zápas a byl jsem v rozpoložení, kdy už konečně musím vyhrát, neboť na tomto turnaji vidím velkou šanci dojít daleko,“ dodal ke své situaci.

Slovenský tým bude čelit Maďarsku. Je tedy značným favoritem a měl by postoupit i bez své jedničky. Reprezentovat ho budou Andrej Martin (105.), Jozef Kovalík (128.), Norbert Gombos (308.) a Igor Zelenay (-.).

Martin Kližan zná kvality svých krajanů, a tak věří, že i když bude chybět, Slovensko půjde dál: „Velmi mě mrzí, že nemůžu slovenskému týmu pomoct. Budu klukům držet palce a věřím, že to zvládnou i beze mě.“

 

Zdroj: Slovenský deník šport