Vyslyšel brek fanynky a přispěchal za ní s čelenkou. Del Potro v Miami potkává krajany všude

- Tomáš Macák

V domovské Argentině je populární už velmi dlouhou dobu. Podpora ale v posledních letech trochu utichla s tím, jak Juan Martín Del Potro zápolil se zraněními. Nyní je však se vší parádou zpět. Po triumfu z Indian Wells patří mezi nejžádanější tenisty, na které se čekají fronty. Argentinec v tomto ohledu disponuje velkou dávkou vstřícnosti, o čemž se v týdnu přesvědčila mladá fanynka.

Výhra nad – do té doby – v roce 2018 neporaženým Federerem byla ohromným úspěchem. Del Potrův druhý nejcennější titul v bohaté kariéře, a celkově výjimečný začátek letošní sezóny, vyšvihl Argentince až na současné 6. místo v žebříčku. Přitom ještě v srpnu se nacházel až ve čtvrté desítce...

Teď je, možná trochu nečekaně, hlavním sokem dvacetinásobného grandslamového šampiona ze Švýcarska.

Náležitě pyšné na „svého“ tenistu může být obrovské množství příznivců přímo v jeho domovině, ale třeba také v současném dějišti dalšího masters - Miami. Na Floridě totiž již po generace žije mnoho přistěhovalců z různých zemí, mezi které patří i Argentina.

V týdnu odpočíval zpocený Del Potro po tréninku na lavičce u kurtu. Na druhé straně čekalo za oplocením mnoho fanoušků, z nichž vyčnívala především mladá argentinská dívka, která se radostí z toho, že může být aspoň na dálku v přítomnosti vítěze US Open z roku 2009, rozbrečela. To samotnému devětadvacetiletému tenistovi nedalo a rozešel se směrem k jeho fanynce.

Došlo na dojemné objetí, ze kterého si navíc šťastná holčička odnesla suvenýr v podobě Del Potrovy čelenky. Setkání potěšilo i rodáka z Tandilu. „Když vám dojdou slova...“ napsal Del Potro na Twitteru do příspěvku k videu.

Rozhodně se nejedná o ojedinělé setkání hrdých argentinců s jejich idolem. „Trávím s fanoušky během mých tréninků hodně času. Poté se s nimi pokaždé potkám i mimo kurt,“ uvádí Del Potro. 

„Také se každý den procházím ulicemi. Rád si zajdu do supermarketu, kde rovněž narazím na mé příznivce. Miami má velkou argentinskou komunitu, která tu žije, takže své krajany potkávám všude,“ říká vytáhlý vítěz 22 titulů na okruhu ATP.

Zdá se, že Del Potro v mexickém Acapulcu, kde vybojoval první letošní trofej, pořádně nastartoval a nehodlá zastavovat. V noci porazil ve třech setech Nizozemce Robina Haaseho, díky čemuž je v Miami ve třetím kole a na kontě má již dvanáct výher v řadě. Teď muže se skvělou formou čeká Kei Nišikori.