Jsi ruské hovado! napadl Řek Medveděva. Ten se chtěl na kurtu poprat

- Filip Lefenda

Bitva dvou talentů, kterou navzdory ztracenému první setu zvládl lépe dvaadvacetiletý Rus Medveděv, měla nečekanou dohru. Jeho soupeř, kterým byl o tři roky mladší Řek Tsitsipas, jej u sítě slovně napadl. Situace, kterou musel uklidňovat i umpirový rozhodčí, posléze mohla přerůst i v bitku.

Zjevně rozladěný Tsitsipas označil při poněkud chladném podání ruky svého protivníka ruským hovadem (bullshit Russian). Reakce Medveděva, jenž duel úvodního kola vyhrál ve třech setech, na sebe nenechala dlouho čekat. „Raději drž hubu,“ nabádal rozčileného Řeka, který jej v ten moment začal ignorovat.

Roztržku dvou „kohoutů“ musel korigovat i hlavní rozhodčí, který ruského tenistu zjevně i proto, že přesně něvěděl, co se vlastně stalo, mírnil. „Během třetího setu si odejdeš na záchod. Zahraješ prase a ani se neomluvíš. Podívej se na mě! To ti přijde normální? No tak se na mě podívej!“ řval Medveděv na soupeře. Bez úspěchu.

„Řekl mi, že jsem ruské hovado, je to ještě dítě!“ líčil pak Medveděv příčiny svého vzteku hlavnímu rozhodčímu, zatímco už se Řek poroučel z kurtu. Nechybělo přitom mnoho a došlo by i na poněkud jiný souboj, než ten tenisový.

„Ani se neumí prát!“ dobíral si Tsitsipase rozohněný Rus. „Jestli si to se mnou tady chce rozdat, tak klidně může. To už se ale na mě raději ani nedívá,“ pokračoval Medveděv.

Ten se poté, co se celá situace uklidnila, u rozhodčího hájil. „Všichni víme, že nejsem svatý. Dnes jsem ale opravdu nic neudělal,“ ospravedlňoval se 52. hráč světa, jenž ve druhém kole narazí na světovou pětku Alexandera Zvereva.