Tenis? Manželství je nejdůležitější, říká novopečený otec Gulbis

- Filip Lefenda

Na doby své největší tenisové slávy může momentálně jen s nostalgií vzpomínat – vždyť se bývalá světová desítka Ernests Gulbis pohybuje v současnosti až na chvostu druhé světové stovky! Přesto je lotyšský rebel šťastnější než kdy dříve, užívá si totiž novou roli pyšného otce.

Jak prozradila Gulbisova manželka Tamara Kopalejšviliová magazínu Kokteilis, 13. března spolu přivedli na svět svou první dceru. Tenista, jemuž patří na žebříčku ATP 190. pozice, si ruskou modelku vzal loni v listopadu.

„Myslím, že pro muže a ženu je vždy nejdůležitější věcí najít pravou lásku, partnera, se kterým prožijí zbytek svého života,“ přiznal muž, jenž na profesionálním okruhu posbíral celkem šest turnajových titulů.

„Manželství je samo o sobě tím nejdůležitějším rozhodnutím, které v životě musíte udělat. Nic se s ním nedá srovnat, ani tenis ne,“ pokračoval Lotyš, jenž v letošní sezóně odehrál jedenáct zápasů s bilancí šesti výher a pěti porážek. „Jsem velmi šťastný, cítím se teď opravdu dobře,“ uzavřel povídání novopečený otec.