WTA

Tvůj pes zemře, nadával fanoušek Gibbsové. Přidali se další

- Radek Štohl

Tenisoví „fanoušci" opět udeřili. Tentokrát se jim na paškál dostala Nicole Gibbsová, která na podniku v Miami nezvládla druhé kolo kvalifikace. Někteří jedinci však její prohru proti favorizované Natalji Vichljancevové neunesli a na sociálních sítích ji hanebně uráželi. „Tvůj pes zemře," stálo v jednom příspěvku.

Američanka v kvalifikaci na jižní Floridě startovala jako čtyřiadvacátá nasazená. V prvním kole jasně porazila Sofyi Zhuk 6:2, 6:0 a o hlavní soutěž se tak porvala s třetí nejvýše postavenou hráčkou nastrážných bojů Natalji Vichljancevovou. Ruská tenistka roli favoritky potvrdila a po setech 7:6(3), 6:4 své soupeřce zabránila se mezi elitu dostat.

Gibbsová však netušila, co ji po skončení utkání čeká. Po otevření instagramu pětadvacetileté tenistce přišlo několik nelichotivých zpráv, které se rozhodla zveřejnit na Twitteru. A rozhodně nebylo co závidět.

„Můžeš být akorát profi děvka," napsal kupříkladu uživatel s nickem izzagram891. A ve svém běsnění rozhodně nepřestával. „Tvůj pes zemře. „Doufám, že společně s ostatními zemřeš i ty." Osoba skrytá pod přezdívkou broder.sthlm byla jen lehce mírnější. „Věřím, že se zraníš."

Ačkoliv aktuálně 117. světového rankingu prožívala nepříjemné chvíle, našla se řada lidí, která podobný čin odsoudila. „Je to tak nechutné," objevilo se hned pod sdílenými fotkami. „Samozřejmě se jedná o lidi, kteří sází na tvé zápasy a kvůli závislosti se jim naprosto zatemnil mozek," poukázal uživatel na časté sázky na tenis. „Lidé jsou tak hrozní," nechybělo dále.

Útoků na tenisové hráče poslední dobou i díky vlivu sociálních komunikacích rapidně narůstá. Stále se ovšem jedná o anonymní jedince, kteří si brzy najdou „další oběť". Podaří se nastolený trend co nejdříve vymýtit?