Ředitel Roland Garros: Roger to tady může klidně celé vyhrát

- Jan Havlovic

Tenisoví fanoušci v Paříži se stále nevzdali šance, že poprvé po třech letech uvidí ve svém městě Rogera Federera. Legendární Švýcar stále váhá nad účastí na antukovém Roland Garros. „Budeme respektovat každé jeho rozhodnutí,“ říká s pokorou turnajový ředitel Guy Forget.

Loni se Federerovi krok s vynecháním antukové sezony vyplatil na výbornou. Na trávě následně zářil a bez zaváhání si ve Wimbledonu došel pro titul. V tomto roce však nad možnou účastí na Roland Garros stále váhá. Natěšení fanoušci doufají, že se světová jednička v Paříži nakonec představí.

O Federerovi se rozpovídal také ředitel French Open Guy Forget. „Roger v posledních týdnech ukazuje, že je perfektně fyzicky připravený. Budeme ale respektovat každé jeho rozhodnutí,“ říká s pokorou třiapadesátiletý tenisový činovník v rozhovoru pro stanici RMC Sport.

„Myslím, že to by bylo vůbec poprvé, kdy by světová jednička vynechala některý grandslam, ačkoliv nebyla zraněná,“ všímá si Forget.

Turnajový ředitel také nepochybuje o formě dvacetinásobného grandslamového šampiona. Forget dokonce tipuje, že by právě v Paříži mohl Federer získat svůj další grandslamový titul. „Osobně si myslím, že je schopný zde dojít do finále a klidně ho i vyhrát,“ tipuje.

Federer by se v Paříži představil poprvé po třech letech. V roce 2016 byl zraněný a v loňském roce se rozhodl turnaje vynechat. Forgetovi je jasné, že by to bylo pro fanoušky pořádné lákadlo, ale zůstává nohama na zemi. „Necháme to na něm,“ dodává závěrem.