Jsi neskutečná bojovnice, slyšela Anisimová od fanoušků. V Miami nakonec vzdala

- Jan Havlovic

Prestižní podnik Miami Open přišel o svou nejmladší účastnici. Teprve šestnáctiletá Američanka Amanda Anisimová se musela z turnaje odhlásit z důvodu zdravotních komplikací. Talentovanou tenistku trápí problémy s pravým chodidlem, a tak se musela vzdát souboj se světovou trojkou Španělkou Muguruzaovou, kterou čeká ve třetím kole vítězka souboje Strýcová/McHaleová.

Šestnáctiletá Anisimová v Miami nejprve předvedla v zápase prvního kola, jak velkou bojovnicí umí být. V průběhu souboje proti Číňance Wang si totiž poranila při pádu pravé chodidlo a musela být ošetřována. Americká hráčka i přes přetrvávající bolest utkání nevzdala. Ba naopak, dokázala duel vyhrát v rozhodujícím setu a postoupila do druhého kola!

Hned po samotném utkání se však ukázalo, že její zranění je vážnějšího rázu. Anisimová musí chodit o berlích, a tak byla nucena z turnaje odstoupit. Do třetího kola tak míří Španělka Muguruzaová. „Není to s těmi zraněními jednoduché. Přeji brzké uzdravení, Amando,“ napsala světová trojka na svůj twitterový účet.

Anisimová v minulém týdnu šokovala svými výsledky v Indian Wells, kde překvapila výhrami nad Petrou Kvitovou nebo Ruskou Pavljučenkovovou. Srdce fanoušků si dokázala získat i na turnaji v Miami. Tenisoví příznivci totiž dokázali ocenit její výkon z utkání prvního kola, který i přes zranění dokázala vyhrát 6:2 v rozhodujícím setu.

„Ta holka je neskutečná bojovnice. Viděl jsem její duel prvního kola v Miami. Je jí teprve šestnáct, i přesto dokázala vyhrát rozhodující set s poraněnou nohou,“ ocenil na Twitteru Mike Terril, fanoušek mladé Američanky.

Anisimové tak domácí prostředí na Floridě příliš štěstí zatím nepřineslo. Mladá tenistka se však už nyní těší na další ročníky. „Nemůžu se dočkat, až se do Miami příští rok vrátím,“ dodal velký talent světového tenisu.