Velká jména na jednom místě! Česká špička bude na J&T Banka Prague Open kompletní

- David Soumar

Pořádně nabitý je pro českého fanouška seznam přihlášených hráček na pražský turnaj WTA. Na J&T Banka Prague Open se představí všech sedm elitních českých hráček. Chybět nebude ani Petra Kvitová, která ve Stromovce startovala naposledy v roce 2011. Zajímavý je i výčet zahraničních tenistek, které se na akci ukáží. Největší český tenisový turnaj se bude hrát od 30. dubna do 5. května.

Zraky diváků se budou na J&T Banka Prague Open upírat na české hvězdy. Karolína Plíšková se bude znovu v pozici nasazené jedničky snažit odčinit loňské zaváhání z prvního kola. O trofej bude chtít zabojovat i Petra Kvitová. Ta se na pražském WTA turnaji představí poprvé. Její poslední start ve Stromovce, ve kterém došla až do finále, se datuje do roku 2011. To se ještě bojovalo o body na podniku nižší kategorie.

Účast Kvitové už byla na spadnutí v loňském roce. Organizátoři plánovali opětovné navýšení dotace, aby mohlo na Spartě startovat více hráček elitní desítky. Napadení Kvitové a následné zranění však plány zhatilo. A tak se dvojnásobná vítězka Wimbledonu ukáže na nejprestižnějším ženském tenisovém turnaji v České republice až letos.

Mezi prvním třemi nasazenými navíc bude Kvitová v ryze české společnosti. Plíškovou s Kvitovou doplní Barbora Strýcová. Chybět nebude ani Lucie Šafářová nebo čerstvá členka elitní padesátky Markéta Vondroušová. O cenné body se bude znovu rvát i Kateřina Siniaková, která loni došla s Lucií Hradeckou do finále čtyřhry.

A jak si povede Kristýna Plíšková? Dvojče Karolíny bude obhajovat velkou porci bodů za loňské finále.

Z elitní stovky v listu Češek chybí jediná. I Denisa Allertová (99.) má reálnou šanci naskočit do hlavní soutěže pražského WTA turnaje, zatím je však druhá pod čarou.

„Těší mě, že náš turnaj je stále populárnější a díky úspěšným uplynulým ročníkům se přihlásila kompletní česká špička. Diváci tak na Spartě v hlavní soutěži uvidí minimálně sedm domácích hráček. Hlavním lákadlem budou dvě naše fedcupové reprezentantky z první světové desítky Karolína Plíšková a Petra Kvitová,“ řekla Tenisovému světu ředitelka turnaje J&T Banka Prague Open Petra Černošková.

„Navzdory kvalitě pavouka soutěže zůstává vstup do areálu Sparty s výjimkou finále volný, když výtěžek ze vstupného na finále věnujeme na charitativní účely,“ uvedla ředitelka. 

Ani zápasy zahraničních hráček nudit nebudou. Již tradiční účastnicí je Samantha Stosurová. Bývalá světová čtyřka a deblová jednička se na turnaji WTA v hlavním městě České republiky ukáže už potřetí.

Pod drobnohledem bude i Němka Mona Barthelová, obhájkyně trofeje, nebo Heather Watson – vítězka z roku 2014. Pozornost bude poutat i Belinda Bencicová, poloviční Slovenka, která proti Češkám bojovala už letos v únorovém Fed Cupu.

Hlavní soutěž odstartuje 30. dubna. Předprodej vstupenek na sobotní finále (5. května) začíná na stránkách Ticketportal už 11. dubna. Na ostatní dny bude vstup zdarma. 

Seznam přihlášených hráček v hlavní soutěži:
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6.)
PETRA KVITOVÁ (9.)
BARBORA STRÝCOVÁ (24.)
Darja Gavrilovová (AUS, 26.)
Čang Šuaj (CHN, 30.)
LUCIE ŠAFÁŘOVÁ (35.)
Mihaela Buzarnescuová (ROU, 39.)
Samantha Stosurová (AUS, 45.)
Aljaksandra Sasnovičová (BLR, 46.)
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (50.)
Wang Čchiang (CHN, 53.)
KATEŘINA SINIAKOVÁ (54.)
Donna Vekičová (CRO, 55.)
Carina Witthöftová (GER, 57.)
Camila Giorgiová (ITA, 62.)
Beatriz Haddad Maiová (BRA, 64.)
Mona Berthelová (GER, 65.)
Belinda Bencicová (SUI, 67.)
Varvara Lepchenková (USA, 69.)
Heather Watson (GBR, 72.)
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (80.)
Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 87.)
Natalja Vichljancevová (RUS, 88.)