Spanilá jízda pokračuje! Strýcová se Sie jsou ve finále

- Jan Vojkůvka

Hrají spolu sice poprvé v kariéře, přesto si počíná dvojice Barbora Strýcová a Su-wej Sie jako léty prověřený a sehraný pár. Po drobných zaváháních v úvodních dvou kolech se česko-tchajwanská dvojice dokázala prokousat už do finále po výhře 7:6(2), 6:3 nad kanadsko-čínským párem Gabrielou Dabrowskou a Ji-fan Sü.

Strýcová i Sie sice vstoupily do této sezony po boku jiných hráček, pro Indian Wells však spojily své síly a hned na prvním turnaji, který bude prozatím i poslední, slaví velký úspěch. Na podniku WTA Premier Mandatory prošly až do finále, když je nedokázaly zastavit po sestrách Čanových či Kingové se Srebotnikovou ani Dabrowská se Sü.

V prvním setu přitom nebyly Strýcová se Sie zrovna v komfortní pozici. Sice si jako první vypracovaly brejkbol ve druhém gemu, ale nevyužily ho a naopak v sedmé hře přišly o podání. Bylo to však poprvé a naposledy, co připustily v utkání nějaké komplikace. Když soupeřky potvrdily brejk, čelily rázem Strýcová a Sie stavu 3:5, ale pomyslnou flintu do žita rozhodně nehodily.

Naopak se dokázaly z nepříznivého stavu dostat a vynutit si následně i tiebreak, ve kterém si došly pro hladké vítězství 7:2. Ve druhé sadě pak odvrátily ve čtvrté hře brejkbol a v pátém gemu se samy dostaly k úspěšnému brejku. V deváté hře, opět na returnu, pak zápas ukončily.

Obě tenistky si postupem do finále výrazně polepší v deblovém žebříčku. Barbora Strýcová by se měla posunout na 13. příčku a Su-wej Sie se vrátí do první dvacítky.