Thiema čeká vynucená pauza. V Indian Wells se nepříjemně zranil

- Jan Vojkůvka

Rakouský tenista Dominic Thiem patří každý rok k tenistům, kteří objíždí obrovský počet turnajů. Sám Thiem přitom říká, že s náročným programem nemá problém a horší by bylo, kdyby více odpočíval. Nyní však na mladého Rakušana kvůli zranění kotníku čeká až měsíční přestávka.

Thiemova záliba v mnoha turnajích je spíše pragmatická. Čtyřiadvacetiletý tenista totiž dlouhodobě říká, že v případě delších přestávek by se mu těžce vracelo zpět do turnajového a zápasového kolotoče. Teď si ale Rakušan bude muset přeci jen odpočinout.

V utkání třetího kola v Indian Wells si totiž zvrtnul kotník a zranění se ukázalo být vážnějšího charakteru. Thiem nemohl v duelu pokračovat a za stavu 6:3, 4:6, 2:4 utkání skrečoval. Šestý hráč světa bude muset vynechat poprvé od roku 2014 turnaj v Miami.

„Rád bych vám řekl v krátkosti o svém stavu. Kvůli kotníku jsem nucen se odhlásit z Miami,“ napsal Thiem na svůj facebookový profil. „Více o zranění budu vědět po mém návratu do Rakouska, kde budu celou situaci konzultovat s doktory. Jsem z toho zklamaný, ale udělám všechno pro to, abych stihl začátek antukové části sezony.“

Podle rakouského deníku Krone by si léčba pochroumaného kotníku měla vyžádat 3 až 4 týdny klidového režimu. V určitém ohrožení je tak i začátek antukové sezony, která pro Thiema má začít 15. dubna v Monte Carlu.